FARSUND: — Markedet er fryktelig, og vi må permittere ansatte for å holde hodet over vann. Vi har en reduksjon på 40 prosent i ordrebøkene våre for desember og januar, sier fabrikksjef Roger Cockroft i Casting Technologies Farsund (CTF) til Farsunds Avis.

Bedriften er hardt rammet av den globale krisen i bilindustrien, og Cockroft forteller at flere sannsynligvis vil bli permittert.

— Vi vurderer situasjonen daglig. Men vi skal ha en ny gjennomgang i slutten av desember, og da vil vi også ta stilling til om vi må permittere flere, sier han.

Farsundsbedriften inngikk i vår en kontrakt med bilprodusenten General Motors i USA, til en verdi av 250 millioner kroner. CTF skal ifølge avtalen levere deler til en ny SUV som General Motors skal lansere sommeren 2009. — Bilbransjen er i krise. BMW kutter i produksjonen, og ifølge meldinger fra General Motors vil de gå tom for penger i februar. Det ville ikke være bra for oss hvis General Motors går konkurs, innrømmer Cockroft.

På tross av krisen, tror fabrikksjefen at etterspørselen etter produktene deres vil komme tilbake. Han forteller at bedriften aktivt leter etter nye muligheter.

— Senest i går var jeg i møte med en mulig kunde, og hvis denne avtalen går gjennom vil det kunne snu den negative utviklingen for oss. Vi får svar i løpet av desember, sier han.