KRISTIANSAND: – Badeland på Marinetomta vil kvele byen, hevder Kjell Hansen, Tor Peersen og Arild Smith-Tønnesen. Men de har alternativet klart:

– Marvika kan være det rette stedet for det store aktivitetssenteret som skal erstatte dagens svømmehall.

Fremsynte.

De har alle tidligere vært ledere for Nordøst Kvadraturen Vel, og har gjennom årene engasjert seg i en rekke saker om Kvadraturen og Kristiansands fremtid.

I et leserinnlegg i dagens avis viser de til eksemplet da det på 1930-tallet skulle bygges flyplass i Kristiansand. Stortingsvedtak var fattet om at den skulle ligge på Kongsgårdjordene, men fremsynte fagfolk og politikere klarte i siste øyeblikk å endre lokaliseringen til Kjevik. Til byens og landsdelens lykke.

Nå ber de politikerne i Kristiansand ta en ny runde i badelandsaken.

– Trafikken vil kvele byen. Eneste måten å løse problemene på er å lage ei ny bro over til Kuholmen. Men det blir vanskelig og kaotisk, sier Peersen.

Trafikkaos.

De er ikke i tvil om at folk flest vil bruke bil til og fra badelandet, og med 300.000-400.000 besøkende i året er de overbevist om at det ender med trafikkaos. Når det i tillegg er mange eldre som bor på Tangen, blir det mange servicebiler og mye henting av personer i boligene. I tilknytning til badeland er det også planlagt et hotell som også vil medføre mye biltrafikk.

– I tillegg må en tenke på hvordan dette ser ut fra sjøen. Nå ligger det en vakker kaserne der, som vil komme fullstendig i skyggen av et nytt badeland, fremholder mennene.

De synes også at Svømmehallen er en både funksjonell og vakker bygning som mange er glad i. De tre mennene ber nå om at det planlagte badelandet flyttes ut av Kvadraturen, og de ser altså Marvika som et godt alternativ.

– Et ideelt sted.

– Her har vi et ideelt sted langs sjøkanten, i et område som det ville passet perfekt inn i. Med idrettsanlegg, badeplassen i Bertesbukta og nye prosjekter i industriområdet på Marvikssletta, vil det gli rett inn, sier de ivrig.

Men de frykter politikerne heller vil bruke det attraktive stedet, som tidligere har vært militært område, til boliger.

– Her ligger det jo enorme verdier. Men vi har såpass tiltro til politikerne at vi tror de ser på nytt på dette, sier de tre mennene, og håper politikerne «er såpass fremsynte» at de ser ulempen med Marinetomta, og mulighetene i Marvika.

– I stedet for at det blir store problemer når badelandet skal bygges, kan svømmerne bruke svømmehallen som vanlig, mens badelandet bygges i Marvika.

– Er det ikke for sent å gjøre noe nå?

– Første spadetak er ikke tatt. Da er det ikke for sent, sier Kjell Hansen optimistisk.

De legger til at de ikke vil røre Gleodden, det flotte naturområdet mellom Bertesbukta og Marvika.

Les mer i dagens papirutgave av Fædrelandsvennen.