LYNGDAL: Voldsepisoden oppsto etter flere krasse meldingsutvekslinger på nettsamfunnet Nettby. Konflikten dreide seg om påstander om at en av de tiltalte skal ha vært ufin mot en jente.

For å gjøre opp bestemte partene seg for å samles ved Berge ungdomsskole.

Både 15-åringen og en av motparten tok med seg jernstenger til møtestedet, men retten finner det ikke bevist at det ble brukt slagvåpen under slåsskampen.

Da partene møttes ved skolen, ble de enige om å gå inn i skogene. Det møtte opp omkring 30-40 ungdom for å overvære oppgjøret. De tiltalte brødrene og guttene som ble banket opp, hadde en litt ulik forklaring i retten, men begge parter bekrefter at ofrene ble tildelt flere slag.

Den eldste broren på 17 år er tidligere straffedømt for voldsutøvelse. Det skjedde i 2007 da gutten skallet en annen gutt i ansiktet slik at vedkommende ble påført et kutt i overleppen og fikk to tannbrudd. 17-åringen ble da dømt til 60 dagers betinget fengsel.

Ettersom den nye voldsepisoden skjedde i prøvetiden, har retten vedtatt å ilegge 17-åringen en fellesstraff på totalt 90 dagers betinget fengsel, samt en bot på 5000 kroner.

Hans 15 år gamle bror er dømt til å betale en bot på 3000 kroner.