KRISTIANSAND: — Vi ble vekket av at naboen kom og banket på døra. Da jeg åpnet fortalte han at det brant på andre siden av veien, forteller far Lang Pyseth (31) til fvn.no.

Bråvåknet Klokken var mellom 03. og 03.30 da familien ble bråvåknet. Bare 20 meter fra huset stakk flammene flere titallsmeter opp mot himmelen. I all hast fikk familiefaren vekket kona og de to ungene.

— Vi fikk bare rasket med oss det viktigste av eiendeler i noen kofferter, og forlot deretter huset for å komme oss i sikkerhet, sier Pyseth.

Fvn.no møter han sammen med kona Hehn Sopha (28), sønnen Lang Sethisen (1 år og 7 mnd.) og datteren Lang Anette (5 mnd.). De står da og ser på brannen fra et busstopp like i nærheten av brannstedet.

— Vi frykter jo at brannen skal spre seg over til huset vårt. Det blåser kraftig, sa Pyseth.

Søppeldunk smeltet Varmen var så kraftig utenfor boligen til innvandrerfamilien da det brant som verst, at en søppeldunk som stod utenfor, smeltet i stykker.

— Hva har dere tatt med dere av eiendeler?

— Vi fikk med oss noen viktige dokumenter, litt klær og noen videokassetter, forteller familien.

Selv om brannen blir helt slukket i løpet av mandagen er det foreløpig usikkert når familien kan flytte tilbake igjen i huset.

Flere av beboerne i det brannskadede leilighetsbygget ble evakuert inn i en buss, mens andre ble hentet av familie. Klokken 05.30 ble beboerne i bussen innlosjert på Clarion Hotel Ernst i sentrum av Kristiansand.

Her blir også beboerne som har behovet for det, tatt hånd om av et kriseteam.

BLE VEKKET: Familiefar Lang Pyseth forlater huset sitt. (Foto: Tore-André Baardsen)