MYKLAND: Fredag morgen tok ordfører Sigmund Pedersen i Froland kontakt med Statsministerens kontor for å trekke brannen i Froland fram som en nasjonal katastrofe.

Brannen raser i dag løs for femte dag og stadig større brannmannskaper settes inn i kampen mot flammene.

Fire helikoptre jobber nå med slukking av brannen, men i løpet av dagen kan ytterligere helikoptre være på plass i Froland. Ifølge fvn.nos kilder skal et helikopter fra Nord-Norge være på vei til Froland for å bidra i arbeidet.

Tapper branninnsats

Over hundre mann bidro i natt med brannslukkingen, og utover dagen settes ytterlige styrker inn i arbeidet.

— Vi sier til oss selv jobben vi gjør nytter, men det er ikke alltid at vi er helt sikre, sier Vidar Austrud fra brannvesenet i Arendal.

Fvn.no møtte flere av brannmennene som har kjempet mot flammene i hele natt, og de forteller om en hard natt.

— Du blir veldig liten når du kjemper mot slike krefter, forteller Fredrik Langfeld fra brannvesenet i Setesdal. – Det er er et sant helvete, legger kollega Heming Hansen.

Bedre kontroll

Folk fra Sivilforsvaret, Heimevernet, brannvesenet og en del frivillige deltar nå i arbeidet med å stoppe flammene.

— Vi har bedre kontroll enn tidligere, men brenner et par kritiske steder. Særlig kritisk er det mot nordøst, forteller figleder Terje Bjorvann ved Sivilforsvaret i Kristiansand.

Flere personer rundt operasjonen har ytret ønske om at statsminister Jens Stoltenberg kommer til Froland. Foreløpig er det ikke klart om statsministeren kommer, men senere i dag blir det besluttet om justisminister Knut Storberget reiser til Froland.