FROLAND/OSLO: — Vi har langt i fra kontroll over brannen, opplyses det fvn.no ved brannvakta i Aust-Agder.

— Det er en liten sjanse for litt regn i morgen torsdag, men bare en til to milimeter, sier vakthavende metereolog Anders Sivle ved Metereologisk institutt til fvn.no.

Dermed får ikke brannmannskapene noe som helst hjelp fra regn i slukningsarbeidet.

Onsdag formiddag er vinden på styrke frisk bris fra nordvestlig retning. Den vil minke til bris i kveld, og gå over til bris fra skiftende retning i morgen.

— Brannvesenet har en viss grad av kontroll mot Mykland og omkringliggende grender.

Les også: 49 evakuert

Sprer seg ukontrollert

20 hytter tatt av flammene

Helikopterinnsats

— De tre brannhelikoptrene som har ytt innsats i området frem til midnatt måtte avslutte på grunn av mørket, men settes inn igjen nå i morgentimene, opplyser operasjonsleder Vidar Neset til fvn.no.

Brannvesenet fortsatte sin innsats med folk på bakken gjennom natten, assistert av sivilforsvaret og heimevernet.

I dag fortsetter slukkingsarbeidet fra luften.

— Kommunen har via brannvesenet vært i kontakt med DSB og anmodet om mer helikopterinnsats. men det vil nok ikke bli snakk om helikopterbistand før tidligst 0900, tror Neset.

Veien stengt

Riksvei 42 er nå stengt ved Mjåland bro.

— Det er manuell omdirigering via rv 41, rv 406 og rv 405, sier Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Kuling

Værutsiktene for Froland ser ikke bra ut med tanke på skogbrannen som herjer ved Mykland. - Vinden vil fortsette, og det blir ikke regn med det først.

Da fvn.no snakket med ordfører Sigmund Pedersen ved 20-tiden tirsdag kveld opplyste han at det blåser kuling i kastene i Froland. Smits har ikke værdata fra Froland, men sier at det er registrert liten kuling på Byglandsfjord i løpet av tirsdag ettermiddag.

— Det blåser nok ikke kuling i Froland, men det er nok bris i området. Det skal dessuten ikke mye vind til for å spre en skogbrann, sier Smits.

I natt kan imidlertid vinden gi seg noe før den tar til i morgentimene onsdag.

Kan falle regn For resten av uken ser det noe lysere ut, men meteorologen kan ikke love regn med det første.

— Det ser ikke ut til å bli noe særlig nedbør. Området ligger for langt øst. Det blir fortsatt tørt, men fredag kan det hende det vil komme en og annen lokal byge. Men det er jo ingen garanti for at det vil bli i Froland, sier Smits.

I helgen vil sjansen for regn bli enda større.

Ikke varmt - Det kan være det vil falle såpass mye nedbør at det vil hjelpe på skogbrannfaren. Kommer det en skur vil et hjelpe med en gang, men det vil fortsatt være tørt i bakken.

Det er ikke spesielt varmt i området. I Aust-Agder ligger stort sett temperaturen mellom 16 og 19 grader tirsdag.