LYNGDAL: Tirsdag avholdt UP en ny kontroll på den ulykkesutsatte strekningen og totalt fikk åtte bilførere forenklet forelegg eller ble anmeldt for å ha holdt høy fart.

— Dette var en liten kontroll og det var bare to personer som sto der. Det ble skrevet ut seks forenklede forelegg, to anmeldelser hvorav ett førerkort ble beslaglagt, forteller UP-sjef Steven Hasseldal, til fvn.no.

I april avholdt Statens vegvesen automatiske trafikkmålinger på veistrekningen, og det ble den gang konkludert med at mange kjørte langt over fartsgrensa. Siden den gang har UP beslaglagt svært mange førerkort.

Færre har mistet førerkortet i de siste kontrollene, men Hasseldal ønsker ikke å konkludere før de nye målingene fra Statens vegvesen foreligger. Trolig er de klare i månedsskiftet juni/juli.

— Statens vegvesen skal gjennomføre en ny automatisk trafikkmåling denne måneden og jeg vil se resultatene derfra før jeg konkluderer, sier Hasseldal.

UP-sjefens magefølelse sier imidlertid at det går litt bedre i Lenefjorden.

— Jeg tror det går bedre nå, det virker i alle fall sånn, men det er for tidlig å si noe sikkert, men magefølelsen er god, avslutter han.