KRISTIANSAND: «Til orientering har departementet ikke funnet grunnlag for å omgjøre Kystverkets vedtak.»

Slik avsluttes et kort brev fra Fiskeri— og kystdepartementet til Kristiansand havn og Fjord Line. Brevet er datert 29. mai – tre uker etter at Kystverket fattet vedtak om at havna ikke har rettslig grunnlag for å kreve helårs passasjer- og godstrafikk fra Fjord Line på strekningen mellom Kristiansand og Nord-Jylland.

Fra havna brakte Kystverkets vedtak inn for departementet er det enda kortere tid, og saksbehandlingen er følgelig usedvanlig rask til et departement å være.

Gremmes

  • Jeg tror departementet gremmer seg over Kristiansand havns saksbehandling, bemerker Fjord Lines styreformann Peter Frölich overfor Fædrelandsvennen.

Han satt sammen med administrerende direktør Ingvald Fardal i et møterom i Bergen og hadde nettopp fått brevet da Fædrelandsvennen ringte.

— En gledens dag. Det varmer å få bekreftet at departementet støtter vårt syn, lyder det fra Fardal.

Seilingsplan sendt til havna Han forteller at seilingsplanen for hurtigferja «Fjord Cat» for sommersesongen 2010 nettopp er sendt Kristiansand havn for godkjenning.

— Med departementets beslutning kan vi forhåpentligvis få bedre forutsigbarhet. Dette må jo legge føringer for fremtiden, sier Fardal.

Les mer i morgendagens papirutgave.