MANDAL: Om to uker starter rettssaken mot tre menn fra Vest-Agder som påtalemyndigheten mener står bak en lang rekke straffbare forhold. De mest alvorlige fant sted mandag 5. mai i fjor.

Ved 6-tiden på morgenen skal offeret ha blitt vekket av minst to slag fra en slåsshanske. Dette skal ha vært starten på et mange timer langt mareritt for 24-åringen.

Etter slagene skal offeret ha blitt kidnappet og tatt med i en Audi. Kjøreturen gikk fra Skinnsnes i Mandal til en av de tiltalte, en 24-åring med leilighet i Mandal.

Truet med skytevåpen

I denne leiligheten skal offeret nok en gang ha blitt utsatt for vold, og fått bind foran øynene før han nok en gang ble plassert i bil og kjørt til en ny leilighet. Denne gang i Lindesnes.

Her skal to av de tiltalte ha truet offeret med skytevåpen.

– Om du ikke snakker sannheten nå, så får du et skudd rett i panna, skal offeret ha blitt forklart. Mens to av de tiltalte truet ham, skal offeret ha blitt truet til å signere et tilståelsesbrev hvor det stod at han hadde begått innbrudd, puttet blåvalium i drinken til en kvinne og for å ha forgrepet seg seksuelt på henne. Tilståelsen ble filmet.

Før han ble sluppet løs, ble han kjørt til Vigeland og flere steder i Mandal. To dager senere, onsdag 7. mai, skal en av de tiltalte ha oppsøkt offeret og truet med at han ville bli skutt i knærne og bli lemlestet dersom han anmeldte hendelsen to dager tidligere.

Tatt med amfetamin

Foruten kidnappingssaken er en rekke andre forhold knyttet til saken. Voldssaken skal gå i Kristiansand tingretts lokaler i Mandal 11. august. Ett av forholdene omhandler oppbevaring av minst 350 gram amfetamin i februar 2008. En av de tiltalte skal angivelig ha stått sammen om oppbevaring av narkotikaen. Påtalemyndigheten mener at offeret i denne saken også var med på oppbevaring av stoffet, men han er ikke tiltalt i denne saken.

I løpet av våren skal den tiltalte mannen ha solgt cirka 70 gram amfetamin og 20 blåvalium-tabletter. Innbrudd, heleri og paintball-skyting mot bolighus er blant de andre punktene som de tiltalte må svare for i tingretten.

Det er satt av fire dager til behandlingen av saken som starter 11. august.