Kristiansand: – Det vil bli flere tilfeller av svineinfluensa her i Kristiansand. Mange vil bli syke, sier Dagfinn Haarr , smittevernlege og assisterende kommuneoverlege.

Smittevernlegen har fått melding om at fire mennesker har fått på påvist svineinfluensa i løpet av de siste to dagene.

– Det har vært stille i Kristiansand en liten stund, men nå tar det seg opp igjen. Etter de fire–fem første tilfellene lurte jeg på når fortsettelsen skulle komme, og nå kom utviklingen.

Sterke smerter.

Astrid Kveven (24) er en av de fire som nå har fått påvist svineinfluensa. Mandag kom hun hjem fra en ukes ferie på Ayia Napa og begynte å merke symptomer allerede første dagen på Kypros.

– Jeg hadde sterke muskelsmerter, hodepine, tørrhoste og nøys veldig mye. Jeg tenkte overhodet ikke at det kunne være svineinfluensa, forteller Kveven.

Tirsdag ble det tatt prøver av henne på legevakten, før hun ble sendt hjem med penicillin, og i går ble svineinfluensa påvist. Nå må hun holde seg unna store folkemengder i over en uke.

– Jeg måtte le litt da jeg fikk diagnosen. Jeg hadde ikke trodd at det var svineinfluensa. Nå har jeg tatt kontakt med alle jeg har håndhilst på den siste tiden, for å gjøre dem oppmerksom på situasjonen, sier Kveven.

Egen influensaklinikk.

– Det kan bli mange sykemeldinger som følge av svineinfluensaen, men det er viktig å huske på at dette er en snill sykdom. Folk har ingenting å frykte, svineinfluensaen er ikke noe verre enn en vanlig influensa, forteller smittevernlege Haarr.

Han forteller at det nå jobbes med å opprette en egen influensaklinikk i nærheten av Snadderkiosken i Kristiansand sentrum. Her vil man kunne ta imot pasienter med influensa.

– Vi har faktisk kommet langt i planleggingsfasen, og regner med at klinikken vil være oppe og gå når det blir behov for den. Den vil avlaste legevakten, sier han.

– Bruk telefonen.

Kommuneoverlegen oppfordrer folk til å ta kontakt med legevakten på telefon dersom man skulle ha symptomer på svineinfluensa.

– Ring til legevakten dersom du er bekymret. Vi kan ikke ha alle sittende på venteværelset, så ta en telefon i første omgang.