KRISTIANSAND: — Dette må vi få en slutt på. Vi kan ikke ha det slik at folk er redde og utrygge i byen vår fordi torvhandlerne ikke klarer å holde fred med hverandre, sier Kleppe til fvn.no.

Dårlig PR

Mandag fortalte fvn.no om politipatruljen som måtte rykke ut for å roe ned to kranglende torvhandlere.

Kleppe mener krangelen som oppslaget omhandler kun er ett av stadig flere tilsvarende episoder hvor torvhandlere krangler åpenlyst, og hevder han stadig blir kontaktet av redde kristiansandere. Han betegner samtidig slike hendelser på torvet som elendig reklame for Kristiansand.

— Vi kan ikke bli en by som er berømt for aggressive tiggere og kranglete torvhandlere, sukker Kleppe.

Vil behandle torvkrangling politisk

Fvn.no har også tidligere omtalt liknede episoder, hvor torvhandlere har vært mer opptatt av å diskutere med hverandre enn å selge frukt og grønnsaker.

— Folk kommer til meg og er bekymret. Jeg synes det er flaut for sommerbyen Kristiansand at turister og lokalbefolkning skal være vitne til disse kranglefantene. Slike krangler får jeg stadig høre om, og dersom det ikke blir en slutt på problemet, vil jeg ta det opp politisk, sier Kleppe.

- Men hva skal politikerne kunne gjøre med dette?

— Torvet er kommunal grunn, og torvhandlerne leier av oss. Vi må derfor kunne kreve ro og orden, sjekke nøyere at alle har sine papirer i orden, og bli flinkere til å bortvise uromomenter, sier Kleppe.

KRANGEL: Politiet måtte rykke ut til Nedre Torv i Kristiansand mandag, for å flytte en salgsbod. Nå er det nok, mener Vidar Kleppe. (Bodene på bildet er ikke identiske med dem krangelen gjaldt. (Arkiv/Illustrasjon.)) Ordfører ikke bekymret

Vidar Kleppe refser også ordfører Per Sigurd Sørensen for å ikke gjøre noe med problemet. Sørensen mener på sin side at det er Kleppe som lager problemer, ikke torvhandlerne.

— Å lage en politisk sak av dette er bare tull og tøys fra Kleppe. Jeg har ikke oppfattet at vi har et problem med torvhandlere som til stadighet kommer i tottene på hverandre på en slik måte at politiet må gripe inn. Dersom det skjer - som jeg har skjønt skjedde her om dagen - er det en politisak, ikke en politisk sak, mener ordføreren.

Hva mener du? Er det Vidar Kleppe, ordføreren eller torvhandlerne som lager bråk? Diskutér i vårt forum.