Kvartetten ble tatti den etterlyste røde Peugeot-en onsdag ettermiddag i Risør. Det var tips som førte til pågripelsene. Samme ettermiddag skal tre kvinner i 80-90 års alderen ha fått besøk av en falsk sykepleier som stjal fra dem.

De siktede er tre kvinner og en mann i alderen 40 til 50 år. Etter det politiet foreløpig vet er en av dem polsk statsborger, to er fra Slovakia og en fra Sverige.

I aksjon flere steder

— Vi har siktet dem for tre forhold i Risør. I tillegg vil de bli siktet for en tilsvarende sak fra Arendal. Dessuten etterforskes de opp mot saker fra Oslo og Kristiansand der det er brukt samme metode, sier politiadvokat Vanja Bruvoll til Fædrelandsvennen.

På dem og i bilen ble det funnet en rekke smykker av gull og andre metaller, samt penger. Politiet mener de så langt har sporet smykker tilbake til et av tyveriene i Risør.

Ble lurt

— Det er for galt at man skal oppleve dette som 90-åring. Og at de bruker noe vi skal føle trygghet med som påskudd for å slippe inn. Jeg er lei meg og sint, har en av Risør-kvinnene som ble oppsøkt fortalt til Agderposten.

Hun sier kvinnen som ringte på hos henne, opplyste at hun skulle sjekkes for virus blant eldre.

— Jeg måtte sitte på en stol på badet, mens hun sjekket armen min. Hele tiden måtte vannet i krana stå å renne. Det var jo for at jeg ikke skulle høre dem som var inne i leiligheten. Det skjønte jeg jo etterpå, sier hun til avisen.

Fengsling fredag

En polsk statsborger, to slovakere og en svenske er siktet for fire tyverier av eldre kvinner i Risør og Arendal. De etterforskes også opp mot andre liknende tyvrier. Foto: Politiet

Den siktede kvartetten avhøres torsdag, og det er ikke kjent hvordan de stiller seg til anklagene. De fremstilles for varetektsfengsling fredag.

Tyveriet i Kristiansand skjedde på Grim tirsdag. En kvinne på 85 år ble frastjålet noen tusen kroner av en person som skal ha utgitt seg for å være en falsk hjemmehjelp.