KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett dømte politimannen til å betale en bot på 8.000 kroner. I tillegg må han betale saksomkostninger på 2.000 kroner. Det opprinnelige forelegget som politimannen nektet å vedta, var på 6.000 kroner.

Et flertall i retten, tingsrettsdommer Per Refsalen og meddommer Signe Johanne Hegland, fant politimannen skyldig. Mindretallet, meddommer Faisal Haji-Abdirahman Aligas, ville frifinne politimannen.

Politimannen hadde låst opp våpenskapet ved mellom klokka 18 og 19 om kvelden, for å hente ut utstyr som skulle brukes på en tjenestereise dagen etterpå. Våpnene ble sammen med ammunisjon og de vitale deler liggende usikret frem til 01.30-tiden om natten. Rettens flertall mener at politimannen i dette tidsrommet ikke oppbevarte våpnene sine på en forsvarlig måte, og at han derfor må straffes. Mindretallet mener at politimannen ikke overtrådte våpenforskriften, fordi han ble avbrutt i pakkingen og at både han og ektefellen var hjemme da våpnene ble liggende usikret.

Retten flertall mener at tiltalte ikke «kan høres» i sin påstand om at han pakket klær i flere timer, og at han derfor ikke har oppbevart våpnene forsvarlig i en periode på seks-syv timer. Derfor ble han dømt.