LYNGDAL: Det var natt til onsdag 10. desember i fjor at en person tok seg gjennom en skyvedør og en kontordør for å komme inn på Joker-butikken på Kvås.

Inne i butikken ble en safe stjålet.

– Vi fikk melding om innbrudd i Jokerbutikken på Kvås. Tyver hadde tatt med seg pengeskapet, men det fant vi igjen, uåpnet, like ved stedet, sa operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ove Austenaa, til fvn.no få timer etter at tyveriet skjedde.

Politiet fikk melding om innbruddet klokka 03.49 på natta og la seg kjapt på hjul etter en person. Drøyt ti minutter senere forsøkte patruljen å stoppe en bil som kjørte fra Joker-butikken, men bilen nektet å stoppe for politiets blålys.

Ved Glesnesvatnet skal gjerningsmannen ha rygget inn i en politibil slik at bilene ble påført skader. Politiet mener dessuten å ha dekning for at den tiltalte 32-åringen kjørte i minst 100 km/t i en 60-sone.

Politiet mener å være sikre på at en 32-åring bosatt i Lyngdal satt i fluktbilen. Han må snart møte i Lister tingrett tiltalt for tyveriet, og andre lovbrudd.

Blant annet mener påtalemyndigheten at mannen tok seg inn i en leilighet i Farsund natt til 6. desember i fjor. Inne i leiligheten ble et brannslukningsapparat tømt og det påførte skader på leiligheten.