KRISTIANSAND: Connie Bentzrud er nominert sammen med sin TV2-kollega Asbjørn Øyhovden for 150 nyhetsinnslag om vold mot barn.

— Det er veldig hyggelig å bli nominert, og jeg er veldig stolt av det. Nominasjonen er en anerkjennelse i seg selv, sier Connie Bentzrud til fvn.no.

Bentzrud er en av to TV2-journalister i Kristiansand, og har jobbet for kanalen siden 1996. Vold mot barn

Hun har vold og overgrep mot barn som sitt spesialfelt, og de siste fire årene har hun sammen med Asbjørn Øyhovden laget over 150 nyhetssaker om temaet.

De har hatt sterkt fokus på rettssikkerhet på barn, og har også satt søkelyset på politiets arbeid med saker som omhandler vold mot barn.

— De minste barna har ikke stemme selv, og blir ofte utsatt for vold fra sine nærmeste. Vi har sett at det er mye problemer rundt dette, og mye som ikke blir gjort. Da er det viktig at vi får disse sakene frem i lyset, sier Bentzrud.

Bidratt til endringer

Hun kjenner ikke til begrunnelsen for at hun er nominert til Den store journalistprisen, men forteller at det har skjedd positive endringer i kjølvannet av nyhetsinnslagene som har vært vist på TV2. — Det har skjedd noen lovendringer, og saker som har vært henlagt har blitt gjenopptatt, forteller hun.

Journalisten kommer til å fortsette å jobbe med saker som omhandler vold mot barn.

— Jeg brenner for det jeg holder på med. Det er det viktigste jeg kan gjøre som journalist, sier hun.

Pris på 100.000 kroner

Den store journalistprisen deles ut 6. mai, under de Nordiske Mediedagene i Bergen.

Prisen er på 100.000 kroner, og skal gå til en medarbeider eller en gruppe medarbeidere som det siste året har gjort en særlig prisverdig innsats på journalistikkens område.

Totalt er 26 enkeltjournalister og grupper nominert.

Foto: TV2