KRISTIANSAND: I november i fjor ble Torbjørn Lied og kona stoppet på O'Hara-flyplassen i Chicago og sendt tilbake til Norge. Han var da på vei til Norwegian Lutheran Memorial Church i Chicago der han hadde fått jobb som prest.

Nå har han bestemt seg for at han ikke vil gjøre noe nytt forsøk på å komme inn i USA.

— Vi hadde håpet at han hadde klart å komme seg hit. Vi hadde gledet oss til å få en prest som virkelig ville noe og som ikke bare så på dette som en ferietur, sier Kari Diesen-Dahl, president i minnekirken i Chicago.

Torbjørn Lied ble i 2006 dømt for å ha hatt seksuell omgang med en jente som han var sjelesørger for. Han var da sogneprest i Oddernes. Lied ble fratatt retten til å praktisere som prest, men fikk rettighetene tilbake i fjor. Da fikk han også jobben i Chicago.

Etter det fvn.no forstår, benyttet Lied et vanlig besøksvisum da han og kona reiste til Chicago før jul. Da han kom tilbake, kunne han ha søkt om visum på forhånd og på denne måten fått tillatelse til opphold.

— Siden han først hadde blitt stanset, var han usikker på om han ville få innvilget nytt visum så kort tid etterpå, sier Kari Diesen-Dahl.

Torbjørn Lied har til nå vært lite interessert i la seg intervjue om saken.

— Jeg har ikke noen spesiell kommentar til dette, annet enn at hele den saken er lagt død, sier Lied til fvn.no

— Det var synd at det gikk slik. Dette var veldig flinke og iherdige mennesker som vi gjerne skulle hatt her, sier Kari Diesen-Dahl.

Foto: Arkivfoto