FARSUND: Ifølge dommen fra Lister tingrett skal mannen i mai i år ha satt ei gryte med en kotelett på kokeplaten. Han skal deretter ha gått og lagt seg slik at han sovnet.

Etter hvert skal gryta ha tørrkokt slik at det oppstod gass og røykutvikling inne i den kommunale boligen. Brannvesenet ble varslet av Securitas, og satte kursen mot huset.

Da brannvesenet kom fram, så mannskapene at det svev røyk ut av et vindu i andre etasje. Brannmennene brøt seg derfor inn i boligen, og fant den tørrkokte gryta på kjøkkene.

Tiltalte lå fremdeles og sov på en sofa da brannvesenet fjernet gryta og avverget en mulig brann. Politiet ble også kontaktet.

Ifølge brannvesenet ville det med stor sannsynlighet kunne oppstått en brann dersom røykutviklingen ikke hadde blitt oppdaget i tide.

Mannen har hele tiden erkjent seg ikke skyldig, og møtte beruset til rettsmøtet i Lister tingrett. Han fikk derfor ikke forklare seg, og ble ansett som uteblitt uten gyldig fravær. Til tross for dette ble rettsaken gjennomført.

Retten finner det utvilsomt at mannen har opptrådt som det står beskrevet i tiltalen, og har ilagt mannen en bot på 4000 kroner. Han er i tillegg idømt saksomkostninger med 1000 kroner.