TILSKUDD: Mike Troxel mener Vision Skatehall er avhengig å få 500.000 kroner fra kommunen. Her er han avbildet under byggingen av Skatehallen. (arkivfoto)

KRISTIANSAND: — Det er litt demotiverende. Vi spør ikke om mer enn vi trenger. Tenk på alt det vi gir tilbake til kommunen, sier Mike Troxel, daglig leder for Vision Skatepark i Kristiansand, til fvn.no.I innstillingen fra rådmannen lå Vision Skatepark opprinnelig inne med 200.000 kroner i tilskudd, 300.000 kroner mindre enn skatehallen hadde regnet med. Budsjettforslaget førte til sterke reaksjoner, og ledelsen i skatehallen slo fast at hallen ville bli lagt ned hvis det ikke kom mer penger.

I forrige uke la formannskapet på 150.000 kroner, slik at totalsummen som skal komme skateparken til gode nå er på 350.000 kroner. Det er likevel for lite, sier Troxel.

— Hvis vi bare får 350.000 kroner, så betyr det at det er 150.000 vi hadde regnet med, som vi ikke har. Konsekvensene av dette er at vi kanskje ikke kan ha åpent hele uka, forteller Troxel.

Skatehallen har nå åpent syv dager i uken og har et totalbudsjett på halvannen million. Utgiftene dekkes ved hjelp av billettinntekter, bidrag fra næringslivet og bidrag fra Kristiansand kommune.

Avhengig av kommunalt tilskudd

Etter at det ble klart at rådmannen gikk inn for at skatehallen skulle få 300.000 mindre enn de søkte om, fikk skaterne økonomisk støtte fra uventet hold. Kvinnene i Oddernes Sanitetsforening åpnet lommeboka og gav 100.000 kroner til skatehallen, samt at Spareskillingsbanken ga 200.000 kroner. Men ifølge Troxel går ikke disse pengene inn for å dekke et eventuelt hull i budsjettet som konsekvens av mindre penger fra kommunen.

— Pengestøtten var høyst uventet, og veldig etterlengtet. Men dette er engangsgaver, og vi er avhengig av tilskuddet fra kommunen for å få en sikker drift, sier Troxel.

Han påpeker at private pengegaver er tiltenkt utbedringer og vedlikehold av skatehallen, og er penger de ville ha forsøkt å få inn ved å oppsøke bedrifter i byen uansett.

Håpefull

Troxel håper kommunen ser verdien av skatehallen. Hver kveld er det 30-40 gutter innom, som ifølge Troxel ikke ville hatt noe tilbud om det ikke var for skatehallen.

I tillegg skal det arrangeres norgesmesterskap i skating i Kristiansand neste år.

— Det kommer til å bli det største arrangementet i skateboard-Norge. Vi prøver å få inn penger til det via Cultiva og andre instanser, sier Troxel.

Men selv om det for øyeblikket ikke ser ut til at Troxel og skatehallen skal få de 500.000 kronene de søker om, så har han ikke gitt opp håpet.

— Jeg er håpefull. Jeg håper de ser hva det er verdt, for det er verdt hver krone. Vi gir dem et så godt tilbud, så billig, så jeg vil bli skuffet hvis de bare gir 350.000 kroner, sier Troxel.

- Får noen kroner til

Det er uansett grunn til håp. I sitt budsjettforslag åpner Frp for å gi skatehallen den støtten de trenger.

— Vi har lagt inn forslag om å legge til 150.000 kroner, slik at det blir 500.000 til sammen. Dette er et litt annerledes prosjekt, og fanger opp veldig mange som ikke har hatt et tilbud, sier Sissel Andersen, leder av Kristiansand Frp, til fvn.no.

Budsjettkameratene i Høyre og KrF jobber for å få flertall for sitt budsjett. Budsjettforslaget deres er ikke helt i mål, så KrFs gruppeleder Jørgen Kristiansen er litt hemmelighetsfull med tanke på støtte til skatehallen. Men han letter litt på sløret.

— Det vi velger å si er at vi har lagt inn noen få kroner til. Vi håper at det, pluss det som ligger inne allerede, skal være nok, sier Kristiansen på vegne av KrF og Høyre.

— Kan du si noe om hvor mange kroner det er snakk om?

— Nei, for vi er ikke helt i mål enda. Men det som er helt sikkert er at de vil få en bitteliten økning, sier Kristiansen.

Troxel er ikke helt sikker på hva han kan håpe på fra politikerne.

— Frp har jo sagt at de vil gi oss 500.000 hele tiden. Når det gjelder KrF og Høyre er det vanskelig for meg å komme med en kommentar når jeg ikke vet hva de gir. Hvis det er snakk om 10.000 i tillegg til de 350.000 så er det meningsløst. Men om det er 100.000 mer så er det bra. Det som er sikkert er at 350.000 er for lite, avslutter Troxel.

Hvor mye penger de får blir avgjort i bystyret 17.desember.