SØGNE: Ifølge politiet var krangling og «skittkasting» på nettsamfunnet Nettby årsaken til at gjengene skulle møtes i Høllen fredag kveld.

— De hadde avtalt å møtes for å snakke ut. Den ene gjengen satt på en benk ved Verven i Høllen da området simpelthen eksploderte, etter det vi har loggført, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

- Angrep uten forvarsel

Mellom 15 og 20 ungdommer var involvert. Sju-åtte av dem kom kjørende til stedet i to biler i 19.30-tiden. De skal da umiddelbart ha gått til angrep på den ventende gjengen.

— Slagsmålet skjedde uten forvarsel. En gutt ble tildelt flere slag med et balltre, sier Klausen.

Gutten, som etter det fvn.no får opplyst er 16 år, kom ikke alvorlig til skade i voldsepisoden. Ambulanse ble sendt til stedet, men kunne returnere uten å ta med seg noen.

Stakk fra stedet

Ifølge den ventende gjengen ble totalt tre personer utsatt for slag med balltre og jernstenger.

— Vi satt her på benken i Høllen da vi hørte dem komme. De kom kjørende i to biler ned hit i en voldsom fart. Vi hørte det ble raslet med noen jernstenger, og rett etter kom de og angrep oss. Vi var mellom sju og ti ungdommer her da de skulle ta oss, forteller en av dem til fvn.no.

Gjerningspersonene stakk fra stedet i bilene etter angrepet. Flere av dem skal være hjemmehørende i Søgne.

— Vi har personalia på en av de mistenkte. Det er en 15-åring fra Søgne. Alle de involverte skal være mindreårige, opplyser operasjonsleder Klausen.