SØGNE: — Resultatet av den rutinemessige blodprøven viser at promillen var over straffbar grense. Altså over 0,2 promille, sier lensmann i Søgne og Songdalen Terje Pedersen til Lindesnes Avis.

Lensmannen ønsker ikke å kommentere hvor høy promillen har vært, men sier at resultatet har vært klart i en fjorten dagers tid.

VG Nett skriver i ettermiddag at promillen skal ha vært 1,27. ## Jobbintervju

De fire vennene hadde vært i Kristiansand den aktuelle fredagen etter at Thor Egil Nilsen Vårdal (18) fra Mandal hadde vært på jobbintervju. Bestevennen hans, Michael Storaker (18) fra Mandal, hadde allerede jobbet der i to år. De to guttene hadde kjent hverandre siden de samtidig begynte i barnehage som toåringer, og alltid hengt sammen siden.

Feil kjørefelt

Med i bilen var også Thor Egil Nilsen Vårdals kjæreste, Therese Daland Unosen (20) fra Lindesnes. De hadde vært sammen siden i sommer. Bestevenninnen Karen Marie Ekrem Olsen (20) fra Mandal hadde også lyst å være med på en slik snartur til byen og benytte sjansen til litt shopping.

Det var på vei tilbake til Mandal at den fatale ulykken fant sted like rundt klokken 19.00. Personbilen som de kjørte i havnet i feil kjørefelt i en sving og havnet inn under en møtende lastebil. Bilen ble helt flatklemt og på tross av at alle tilgjengelige redningsenheter raskt ble sendt til stedet stod ikke livet til de fire å redde.

Kvalitetssikring av prøvene

På spørsmål om det er andre mulige teorier om mulige faktorer som kan ha forårsaket ulykken sier Pedersen at politiet har fått en rapport fra Statens vegvesen som omhandler en mer omfattende konklusjon, en sannsynliggjøring på hva som kan ha skjedd. Men før de går ut med dette må de diskutere det hele med påtalemyndigheten.

Sjåføren av lastebilen var fysisk uskadet etter ulykken.