INGEN ADGANG: De AMK-ansatte ønsket ikke å bli forstyrret på sin første dag i de nye lokalene. Foto: Hans Jacob Brekke

LILLESAND: – Alt har til nå gått helt smertefritt, men vi er forberedt dersom noe skal gå galt, forteller seksjonsleder Erik V. Sunde i Nødmeldingstjenesten.

I dag flyttet Akuttmedisinsk kommandosentral(AMK) inn på Fyresmoen i Lillesand. Fire operatører sitter nå og tar i mot nødanrop fra hele Sørlandet i de nye lokalene. Samtidig er tre personer i beredskap ved den gamle sentralen i Arendal, dersom noe skulle gå galt.

– Vi evaluerer dette fortløpende og når vi er i sikker drift kutter vi bakvakten i Arendal, opplyser Sunde.

Seksjonslederen og det meste av staben har allerede vært i Lillesand en stund, men linjene ble koblet over først i dag.

– Små lokaler

Hovedtillitsvalgte Merethe Krogstad Hoel i Fagforbundet ved sykehuset i Arendal sier i dagens Agderposten at hun er kritisk til den nye lokaliseringen i Lillesand.

– Jeg er overrasket over at lokalene er såpass små og at det er få rom til disposisjon. Vi har dessuten jobbet mye med å finne løsninger mot støy i det åpne kontorlandskapet, sier hun til avisen.

Krogstad Hoel forteller også at flere av de ansatte ved AMK i Arendal nå søker etter nye jobber på grunn av flyttingen.

Sunde ønsker ikke å kommentere utsagnene fra den tillitsvalgte, men sier han er veldig godt fornøyd med de nye lokalene.

– Jeg synes dette er kjempebra og vi har gledet oss til dette lenge. Her er det roligere og mer beskyttede arbeidsforhold, i tillegg til at det er mye mer stilfullt enn lokalene i Arendal, sier han.

Omstridt

I mai vedtok styret for Sørlandet Sykehus HF å flytte AMK fra Arendal til Lillesand. Ved den nye sentralen vil også ledelsen for prehospitale tjenester og pasientreisekontoret holde til.

Hele den nye sentralen skal være på plass om to uker.

Avgjørelsen var omstridt og blant annet Arendalsordfører Torild Rolstad Larsen mente flyttingen fra sykehuset i Arendal var tragisk.

Fordi sentralen nå er i en overgangsfase og trenger ro, ønsket ikke seksjonsleder Lunde at utenforstående skulle slippe inn til selve sentralkommandoen.

PÅ PLASS: Seksjonsleder Erik V. Sunde er fornøyd med de nye lokalene i Lillesand. Foto: Hans Jacob Brekke