**GJERSTAD: Væpnet politiaksjon

22.15:** En mann skjøt rundt seg inne i et hus i Gjerstad og politiet rykket ut med flere politipatruljer.

— Det avstedkom bevæpning fra politiets side. Oppdraget endte udramatisk. Personen som gikk rundt i huset hadde hagle og avfyrte noen skudd inne i leiligheten, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet oppfatter ikke som at skuddene ble rettet mot en person, men som skremmeskudd. Politiet pågrep mannen uten dramatikk.

**KRISTIANSAND: Mann slått

00.50:** Politiet og ambulanse rykket ut til Statoil i Elevegata etter melding om at en mann var slått ned. Politiet fant mannen på stedet og han blødde da fra et kutt i hodet. Mannens tilstand var god og han var oppegående. Han fortalte at han hadde vært i klammeri med en person, men han ønsket verken å oppgi hvem mannen var eller anmelde forholdet. Mannen ble kjørt til legevakta for plastring og politiet har opprettet en sak.

**KRISTIANSAND: Søppelbrann

02.30:** Politiet fikk melding om søppelbrann midt i Markens gate. Politipatruljen slukket brannen.

**SONGDALEN: Stakk fra politiet

02.45:** Fem gutter ble pågrepet etter at bilen de kjørte ikke stoppet for politikontroll.

**KRISTIANSAND: Ampert

02.55:** Politiet fikk flere melding om ampre tilstander i området mellom Dronningens gate og torvet i Kristiansand. Politiet løste opp situasjonen før den utviklet seg ytterligere.

**KRISTIANSAND: Søppelbrann

03.00:** Politiet fikk melding om søppelbrann midt ved Rutebilstasjonen. Politipatruljen slukket brannen.

**FARSUND: Innbrudd

08.15:** Ubudne gjester har i løpet av natta tatt seg inn ved legevakten i Farsund.

— Det har trolig skjedd mellom klokken 03-08. Meldingen gikk ut på at et medisinskap er brutt opp og at medisiner trolig er stjålet. Patruljen har vært på stedet og det viser seg at en del medisinampuller er fjernet, sier Austad.

Det viser seg at flere medisinskap er brutt opp og at narkotiske preparater er fjernet. Gjerningsmennene er ukjente.

**KRISTIANSAND: Mistanke om påvirket sjåfør

10.03:** Stoppet en politipatrulje en bil i Tollbodgaten med mistanke om at sjåføren av bilen var påvirket. Sjåføren, en 31 år gammel mann fra Søgne, ble tatt med til legevakten for blodprøver.

**ARENDAL: Hærverk mot dieseltank

10.00:** Fikk politiet melding fra en mann på Rykene. Mannen er eier av en dieseltank på 2000 liter, og denne hadde noen boret et hull i bunnen av slik at all dieselen rant ut på bakken. Politiet vet ikke hvem som står bak, eller hvorfor dette er blitt gjort.

**KRISTIANSAND: Slagsmål

12.05:** fikk politiet melding om at to stykker knuffet på hverandre i Skippergata. Da politiet kom til stedet var de to borte. Like etter fikk politiet melding om at de to hadde forflytte seg opp til Wergelandsparken. Politipatruljen fant de to personene der, og de ble bedt om å holde opp. Begge to er fra Kristiansand og er henholdsvis 19 og 23 år gamle.

I forbindelse med skolestart i dag hadde politiet en skolekontroll i Birkeland og i Holvika. Ved Birkeland ble tolv kjøretøy stoppet og fire av dem fikk muntlige merknader. Ved Holvika ble 15 kjøretøy kontrollert, og det var ingen overtredelser.