ARENDAL: I august måtte Sjøboden, som tidligere het Sjøloftet, i Arendal stenge dørene etter bare noen få måneders drift. Allerede førstkommende mandag åpner dørene igjen. Med god hjelp fra Preben Sørensen og Monika "Åkki" Lidi.

– Muligheten dukket opp, så vi bestemte oss for å prøve, sier Lidi til Agderposten.no.

Fra før av driver hun og Sørensen «Drømmeplassen» i Huseby-gården på Torvet i Arendal. Nå tar Lidi nye grep og skal være daglig leder for Sjøboden. En restaurant med en av Arendals beste beliggenheter.

— Hvordan i allverden har du rotet deg bort i Arendal?

— He-he. Ja, det kan du lure på, ler en hes "Åkki" Lidi på telefon til fvn.no.

Åpnet Drømmeplassen i Arendal

Den siste tiden har hun brukt på å gjøre det som skal bli hennes nye drømmested i Arendal klar til åpning førstkommende mandag.

I sommer åpnet hun "Drømmeplassen" i Arendal, etter å ha blitt kontaktet av Preben Sørensen som sammen med sin far, eier flere av eiendommene i Arendal sentrum

Samarbeidet dem i mellom fungerte ifølge Lidi så bra at da de øynet sjansen til å overta fasilitetene til Sjøboden og dens fortreffelige beliggenhet på Langbrygga, kunne hun ikke takke nei til å få stedet på beina igjen.

Gründeren har mange jern i ilden, men har tydeligvis ikke sprengt kapasiteten sin riktig enda. Fra før av driver hun Frøken Larsen og Drømmeplassen i Kristiansand, i tillegg til at hun er medeier av skatebutikken Robins Hood.

- Hvordan har du kapasitet til å gjøre alt dette?

— Det er mange andre flinke mennesker som også er med på disse tingene. Det er derfor det går. Jeg hadde aldri klart dette alene, bedyrer hun.

- Over all forventning

Når hun nå er med på å puste liv i gamle Sjøboden er det med gode erfaringer fra åpningen av Drømmeplassen i Arendal godt i mente.

— Det har vært over all forventning. Jeg synes det har vært en kjempesommer. På Drømmeplassen omsatte vi for like mye den første måneden i Arendal som vi gjorde den første måneden i Kristiansand. Og jeg som trodde Arendal var en mindre by, ler Lidi.

Hun skal nå skal forvandle gråstein til gull ved nyåpningen av Sjøboden.

— Stedet har hatt en høy omsetning, og har vært i drift siden 80-tallet, men var nedslitt, men vi så store muligheter, forteller hun.

Nyoppusset

Nå er stedet nyoppuset og har fått seg en solid ansiktsøftning innvending. Til veggpryd har Lidi og Sørensen valgt npe så usedbanlig som bjørketrær. Og planene er allerede i boks.

— Nå har vi ryddet, vasket og freshet opp hele stedet og fornyet det litt. Vi vil drive videre på den basisen som var der fra før av, men samtidig gjøre det bedre og utvikle det videre, forteller Åkki.

Også husets andre etasje skal kles i ny drakt, men det skjer først senere. Men også her begynner planene å ta form.

— Det blir et restaurantkonsept med en god meny, hvor gode kokker, god mat og vin er i fokus, forteller Åkki.

I tillegg er det planlagt at restauranten vil gå over til en loungebar i helgene, men Lidi og Sørensen vil ta tiden til hjelp før de røper de fulle og hele planene for 2. etasje.

Hun frykter ikke for åpningen mandag, til tross for hes stemme.

— Det er typisk det. Jeg er ikke så syk nå, jeg bare høres bare syk ut. Så det går egentlig greit, forsikrer hun.