SØGNE: Voldtekten skal ha skjedd under en fest i et bolighus, og politiet pågrep den siktede 17-åringen kort tid etter at de fikk melding om hendelsen. Han ble avhørt, men politiet fant ikke grunnlag for å holde ham fengslet.

— Gutten ble pågrepet i huset voldtekten skal ha skjedd. Han ble pågrepet natt til første nyttårsdag. Gutten satt varetektsfengslet et døgn før han ble sluppet løs igjen, sier politioverbetjent Magne Storaker ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Vitner skal avhøres

Storaker er leder for avsnitt for grov vold og seksuelle overgrep i politidistriktet. Avsnittet har overtatt saken siden de involverte er under 18 år. Siden etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase, ønsker Storaker å si minst mulig om hendelsen.

— Saken er under etterforskning. Vi har avhørt noen vitner, men det gjenstår fortsatt en del vitneavhør. Jeg kan derfor ikke si så mye foreløpig, sier han.

— Var det jenta selv som meldte fra til politiet?

— Det ønsker jeg ikke å si noe om.

Festdeltakere kalles inn

Ifølge nettavisen Søgne i dag er også den 16 år gamle jenta avhørt. Etter det fvn.no kjenner til, var det mange ungdommer til stede på festen. Flere av festdeltakerne skal avhøres av politiet i håp om å finne ut mer om hva som har skjedd.

Lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor bekrefter overfor fvn.no at de fikk inn melding om den påståtte voldtekten.

— Vi stod for det operative på stedet, men saken ble sendt videre for etterforskning. Jeg ønsker derfor ikke å kommentere saken, sier han.