I Tromsø ble det rett før klokken 14 søndag målt 20 grader – det er første gang i år at gradestokken har krøpet opp helt til 20-tallet i Nordens Paris.

Utover uka kan temperaturen flere steder i Nord-Norge komme opp i nærmere 25 grader. Det samme gjelder Sør- og Østlandet. På Vestlandet og i Midt-Norge vil temperaturene ikke komme opp i mer enn rundt 20 grader, men holde seg slik utover i uka før det på slutten blir litt kjøligere.

Årsaken til det varme været er et høytrykk ved Grønland som er på vei mot den norske kysten.

På Sørlandet og på Østlandet kan det imidlertid komme noen ettermiddagsbyger i indre strøk til uka, spesielt i første del.

Kjølig badevann

Ettersom sommeren så langt ikke har vært så mye å skryte av rent temperaturmessig, så er heller ikke badetemperaturene av de høyeste.

I Sør-Norge ligger badetemperaturene denne helgen stort sett mellom 15 og 17 grader, men Blefjell Camping i Tinn i Telemark melder om 19 grader, mens Vannverksdammen i Drammen holder 18 grader.

På Vestlandet, i Midt-Norge og nordover er det meldt vanntemperaturer på mellom 9 og 14 grader.

Men en periode med varmt vær i luften, slik som det er meldt til uka, vil også bety at badetemperaturene vil krype oppover.

Mildt også på Svalbard

Lørdag var meteorologene optimistiske med tanke på ny varmerekord på Svalbard, men dette slo ikke til.

16.1 grader i Longyearbyen er imidlertid absolutt godkjent, selv om det er langt unna rekorden på 21,3 grader. Også Svalbard kan se fram mot noen fine, varme dager til øygruppen å være, men i slutten av uka synker temperaturene også der.