ARENDAL: – Det har vært krevende å finne en samarbeidsform i et helt nystartet parti, eller egentlig ikke et parti, men en valgliste. Vi fant sammen på veldig kort tid fordi vi var enige om én sak. Nå ser vi at vi er forskjellige personligheter med meninger i alle retninger, sier Tomm W. Christiansen til Agderposten.

Han er en av fem politikere som trekker seg fra Hovelista, noe som resulterer i at lista mister fire representanter i utvalg, komiteer og bystyre.

Samme som i Kristiansand

Dermed er det blitt sprekk i laget også i Arendals protestparti, lik det som skjedde da fire i Demokratene trakk seg etter valget i Kristiansand.

Hovelista ble dannet for bevaring av friområdet Hove på Tromøya som et uberørt rekreasjonsområde. Nå har fem av de som sto på lista trukket seg. Foto: Arkivfoto

Hovelista ble dannet som en protestbevegelse for å bevare Hove-området som rekreasjonsområde, og imot salg og utleie til private.

Grunnleggeren, Thore Kristian Karlsen, sier til Agderposten at Hovelista fikk inn masse sterke personligheter.

– Høykompetente folk, men sterke personligheter. Da blir det lett splittelse. Jeg synes det er veldig ryddig og okei at de melder seg ut. Nå får vi to grupper som vil arbeide for Hove, og jeg tror det blir mindre konflikter av det, sier Karlsen til avisen.

To i bystyret

Ved valget fikk Hovelista en oppslutning på 5,9 prosent, og to representanter inn i bystyret.

De to er Thore Kristian Karlsen (73), leder i Hovelista, og Kristina Stenlund Larsen (47).

Svein Mork Dahl er blant de fem politikerne som trekker seg fra Hovelista i Arendal etter samarbeidsproblemer. Mork er ikke blant listas to mandater i bystyret. Foto: Privat

Stenlund Larsen er blant de fem som har trukket seg fra lista. Hun sitter i bystyret og helsekomiteen, og vil heretter opptre som uavhengig.

Det samme vil Tomm W. Christiansen, som sitter i Kommuneplanutvalget, og Anne-Cathrine Nygård i styret for Arendal Eiendom.

De øvrige som trekker seg, er Svein Mork Dahl og Jannike Lundberg.