TIL SYKEHUS: Fire bevisstløse personer ble sendt til sykehus etter brannen i tomannsboligen i Ytrebygda. TIL SYKEHUS: Fire bevisstløse personer ble sendt til sykehus etter brannen i tomannsboligen i Ytrebygda. Foto: Eirik Brekke

Niåring døde etter brannen i Ytrebygda

For tre andre familiemedlemmer er tilstanden fortsatt alvorlig og uavklart, melder Helse Bergen.

Den ni år gamle jenten var en av fire som ble hentet bevisstløs ut av boligen tidlig lørdag morgen.

– De tre øvrige som ble hentet ut av brannmannskapene får intensivbehandling, og tilstanden er alvorlig og fremdeles uavklart, melder Helse Bergen.

– Opplysningene gis ut i samråd med pårørende. Familien ber om respekt for at det ikke vil bli gitt ytterligere oppdateringer om helsetilstand, skriver Haukeland i en Twitter-melding.

To andre familiemedlemmer hadde kommet seg ut på egen hånd. Etter undersøkelse av lege på brannstedet ble disse to også lagt inn på Haukeland.

Bistand fra Kripos

Det var en familie på syv, to voksne og fem barn, som bodde i rekkehuset. Barna er i alderen 7 til 18 år. Familien er opprinnelig fra Syria, opplyser politiet i en pressemelding.

Brannen oppsto i Skranevegen tidlig lørdag morgen. Søndag ba politiet om hjelp fra Kripos.

BRANN: Boligen i Skranevegen i Ytrebygda brant lørdag morgen. Foto: Eirik Brekke

Det opplyser Torgils Lutro, som er tjenesteenhetsleder ved Bergen Sør politistasjon.

– Årsaken til at vi har bedt om bistand fra Kripos, er sakens alvorlighetsgrad og at vi ønsker å bruke de etterforskningsressursene som er tilgjengelig for å avdekke brannårsak og brannforløp, sier Lutro til BT søndag morgen.

Han understreker at det ikke foreligger mistanke om noe kriminelt i forbindelse med brannen.

STOR INNSATS: Røykdykkere hentet ut fire av de seks personene som oppholdt seg i huset. Foto: Eirik Brekke

Bergen kommune satte kriseteam etter brannen lørdag morgen. Søndag kveld åpner de dørene for dem som ønsker å ha noen å snakke med om hendelsen. Det skjer på Scandic Kokstad klokken 1800.

Tommy Johansen, vakthavende kommunaldirektør som leder kommunens beredskapsstab sier det er stort behov for å få ut informasjon etter den tragiske brannen. Han sier det er mange som trenger oppfølging og bistand etter hendelsen, også blant personer de vanligvis ikke tenker på.

Derfor har de åpnet opp for alle som føler seg berørt til å komme til hotellet. Der vil han, samt skolebyråd Linn Kristin Engø og profesjonelle på krisepsykologi møte.

Samtidig er det to skoler som er berørt i forbindelse med at de involverte barna går på disse skolene. Direktør for skoleetaten, Marius Arnason Bøe, sier de jobber aktivt for å skape en best mulig dag for de andre elevene på disse skolene mandag.

Åstedsundersøkelser mandag

Politiet har allerede avhørt naboer og innsatspersonell etter brannen i den vertikaldelte tomannsboligen i Skranevegen nær Søreide.

Nye avhør fortsetter søndag. De to personene som kom seg ut av den brennende bygningen på egen hånd, vil bli avhørt så snart de er i stand til det, opplyser stasjonsleder Torgils Lutro.

– Er dere nærmere et svar på hva som forårsaket brannen?

– Nei, ikke pr. nå. Det vi vet, er at brannen startet inne i huset, sier Lutro.

Det er ikke planlagt kriminaltekniske undersøkelser på brannstedet før på mandag. Den taktiske etterforskningen fortsetter, med flere avhør av dem som befant seg på brannstedet.

– Vi har sperret av huset, og det er vakthold på stedet, sier stasjonsleder Lutro.

HELIKOPTERTRANSPORT: Hovedredningssentralen sendte redningshelikopter for å få ut rett helsepersonell til brannstedet. Foto: Eirik Brekke

Et syvende familiemedlem var ikke hjemme da brannen brøt ut tidlig lørdag morgen.

– Vedkommende er ivaretatt av beredskapsapparatet og gjenforent med sin familie. Både kommunen og helsevesenet er sterkt inne i oppfølgingen av denne personen og øvrige familiemedlemmer etter brannen, sier han.