Tel Aviv: Sju palestinere, deriblant tre barn og foreldrene deres, ble drept i eksplosjonen. Det regjerende Hamas hevdet det var en israelsk granat som traff stranden og avblåste sin 16 måneder lange våpenhvile overfor Israel.

Men ifølge en intern gransking, som Peretz offentliggjorde tirsdag, kan det ikke ha vært israelsk artilleriild som traff palestinerne.

Null sjanse Generalmajor Meir Califi i den israelske hæren sier angrepet på Gazastripen hadde opphørt da eksplosjonen skjedde.

– Sjansen for at artilleriild rammet området på det tidspunktet er lik null, sa Califi.

Rapporten baserer seg på filmopptak gjort like etter eksplosjonen og på undersøkelser av granatsplinter fra de sårede, som får behandling i Israel, ifølge BBC News.

Peker på Israel

En rapport fra den amerikanske menneskerettsgruppa Human Rights Watch hevder det mest sannsynlig var en israelsk granat som var skyld i tragedien. En av deres eksperter mener palestinernes skader ikke tyder på at de ble rammet av en eksplosjon nedenfra, for eksempel en landmine.

– Alt bevismateriale peker mot at det var en 155 millimeter granat som drepte og såret palestinerne her på stranda, sa Mark Garlasco, som tror granaten ble skutt av israelske styrker fra nord på Gazastripen.

Granskningen fra Israel sier den israelske hæren avfyrte granater mot området, og at fem av dem landet cirka 250 meter fra stranden der palestinerne satt. En granat skal ha kommet på avveie, men eksplosjonen som rammet den palestinske familien kom minst åtte minutter etterpå, ifølge den israelske hæren.

Hamas beskylder Israel for å løpe fra ansvaret for «en forferdelig forbrytelse».

FNs generalsekretær Kofi Annan har bedt om en uavhengig gransking av hendelsen.