KRISTIANSAND: De to mennene satt på med bussen fra Arendal til Drammen fredag kveld, men nektet å gå av på holdeplassen ved Bangeløkka nær E 18 — to kilometer unna sentrum.

- Utgangspunktet var at sjåføren ville ha dem ut av bussen, men det ville de ikke, opplyser daglig leder Jan Såtvedt i busselskapet Team Tour fra Drammen til Fædrelandsvennen.

Dermed gjøv de løs på sjåføren - ifølge Såtvedt en 68 år gammel, sindig drammenser - tok strupetak og slo ham i ansiktet.

Så at de var ruset

Mannen måtte til legevakta, kraftig forslått og opprispet i ansiktet, men har det etter forholdene bra.

- Han kom inn til bussgarasjen, blodig og forslått. Nå har jeg hatt noen gode samtaler med ham både i går og i dag, og han er tilbake på jobb i ettermiddag, opplyser Team Tour-innehaveren.

De to unge mennene fra Kristiansand og Songdalen var i følge med ei jente på 16 år, som ikke skal ha vært aktiv i basketaket. De kom på bussen i Arendal, etter først å ha tatt en annen buss fra Kristiansand. Klokka 20.45 var de framme, og noen medpassasjerer hoppet ut av bussen før basketaket startet.

— Sjåføren så at de var ruset da kom om bord i bussen, men fram til Drammen gikk turen greit, sier Såtvedt.

Gikk amok igjen

De to ble så pågrepet av politiet, men den ene slåsskjempen ga seg ikke der. Plutselig smalt det igjen.

- I det de går ned til arresten og skal sjekkes blir den ene av mennene vill og gal, og slår til både politimann og arrestforvarer. De blir lettere skadet, med mulig brudd i hånda og slagskader mot hodet, opplyser operasjonsleder Olav Myrvold i Søndre Buskerud politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Begge sitter i arrest i Drammen og avhøres i løpet av dagen, innen de sendes sørover til politiet i Agder. Det ble funnet både hasj og tabletter på mennene, noe som underbygger sjåførens formening om at de var ruset.

De to mennene skal være godt kjent av politiet fra før. Den mindreårige jenta fra Kristiansand ble overlatt til barnevernsvakta.