FLEKKEFJORD: Det melder Vest-Agder fylkeskommune på sine hjemmesider.

Etter at tunnelprosjektet over til Hidra i Flekkefjord ble stoppet, har Hidra velforening jobbet med planene om en mulig flytebro over til øya.

I mars i fjor gikk de ut med illustrasjoner, laget av LMG Marin AS og Nordwest3D. Prosjektleder i Hidra vel, John Hansen, hadde stor tro på at prosjektet ville bli anerkjent av fylkespolitikerne.

I dag ble saken behandlet i hovedutvalget for samferdsel, areal og miljø i Vest-Agder.

For dyrt alternativ

Syv av elleve representanter, fra Høyre, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti,støttet forslaget til fylkesrådmann Tine Sundtoft om å legge prosjektet om broforbindelse på is.

I stedet går partiene inn for at fylkestinget skal be administrasjonen vurdere utvidelse av dagens fergetilbud.

Forslaget om en mulig hengebro over til øya er for dyrt til at fylkeskommunen kan bidra økonomisk.

Avisen Agder skrev tidligere i mars at det billigste alternativet fra Statens vegvesen ble satt til 1,070 milliarder kroner.

Alle partiene i utvalget var enige om at prislappen av for høy.

Foreslo ny anbudsrunde

Fremskrittspartiet og Senterpartiet, med støtte fra Kristelig folkeparti, la fram følgende forslag, med muligheter for å se på en rimeligere løsning:

«Fylkeskommunen ber Statens Vegvesen lage et forberedende anbud hvor selskaper kan prekvalifisere seg til å delta i en anbudsprosess på en fastlandsforbindelse til Hidra. Det være seg hengebro, flytebro eller undersjøisk tunnel.»

Saken skal sluttbehandles i fylkestinget i april.