BERGEN: En 49 år gammel mann som er medlem av besetningen, er ifølge Sky News holdt tilbake om bord etter hendelsen. Også den avdøde, en 40 år gammel mann, var medlem av besetningen på det enorme cruiseskipet.

Slåsskampen skal ha skjedd mens skipet var i internasjonalt farvann, mens «Queen Mary II» var på vei mot Norge. Siden skipet seiler under britisk flagg, er det britisk politi som skal etterforske det som er skjedd. Både mannen som døde og mannen som er holdt tilbake er filippiner.

Flydd til sykehus

– Vi fikk meldingen om en voldsepisode med dødelig utfall om bord på cruiseskipet fredag kveld. Noe nærmere tidspunkt for hendelsen har vi ikke fått oppgitt, sier operasjonsleder Kjell Tore Årnes i Hordaland politidistrikt til NTB.

Eric Flounders, talsmann for rederiet Cunard, opplyser til Sky News at filippineren ble hentet om bord på skipet og flydd til sykehus i Nederland, der han senere døde av skadene han var påført. Slåsskampen skal ha funnet sted i den delen av skipet der besetningen er innkvartert.

«Queen Mary» kom til Bergen tidlig lørdag morgen.

– Det er politiet i Hampshire i England som tar seg av etterforskningen. Vi vet lite om det som er skjedd, sier Årnes til NTB.

Kort cruise

Etter planen skal «Queen Mary II» seile videre til Flåm lørdag kveld, og returnere til Southampton etter cruiset langs norskekysten onsdag.

Det 345 meter lange cruiseskipet var verdens største da det ble ferdigstilt i 2003. Skipet har en kapasitet på 2.620 passasjerer og et mannskap på 1.253. En ulykke der 16 personer omkom rammet «Queen Mary II» i sluttfasen av byggingen, den 15. november 2003. En landgang der nærmere 50 mennesker oppholdt seg kollapset, og flere falt 25 meter ned på betongen i tørrdokken.