INTIMT: - Det skal ikke store stranden til før det blir aktivitet, mener Klaus Tjelland fra ingeniørvesenet, som har lagt ut sand for denne nye stranden. Foto: VEGARD DAMSGAARD

KRISTIANSAND: Kommunen har satt fire mann på jobben med å gjøre Bertesbukta til et bedre sted å være.

— Etter at stupetårnet forsvant på 1970-tallet, har Bertes fått stemoderlig behandling. Vi har gjort veldig mye i Kvadraturen og på Bystranda, nå er det viktig at denne delen av Lund får et løft, mener prosjektleder Terje Askildsen fra parkvesenet.

Han sier rett ut at Bertes har vært «halvsjuskete» en stund nå, og det kryr ikke lenger av folk ved badeperlen, slik det gjorde i gamle dager.

I tillegg til sandvolleybane og en intim sandstrand ved Fantholmen, skal det bygges handikaprampe ved den innerste stranden, mot Roligheden. Her blir også den vesle bekken lagt i rør, og området planeres slik at det blir mer sitte-/liggeplass.

I tillegg kommer reparasjon av asfalt, bryggekanter, badetrapper, og muligens nytt vannlekeutstyr.

Alt dette koster 950.000, inkludert forprosjekt for stupetårnet. Sivilarkitekt Jan Egil Løvdahl har fått i oppdrag å tegne et utkast, men så langt har han ikke kommet.

— Jeg tror mange vil glede seg over at området rustes opp. Jeg husker godt fra jeg var liten, at Bertes var et eventyr. Nå er det nokså forharvet, mener Løvdahl.

Det ti meter høye stupetårnet vil koste noen få millioner å bygge. Kommunen frir til næringslivet.

— Kanskje oljeindustrien vil sponse et slikt tårn, det hadde vel vært midt i blinken. Eller hva med «Det Skeie tårnet i Kristiansand», spør prosjektleder Askildsen.

Stupetårnet kommer neppe før i 2009-10, med mindre de pengesterke blar opp litt brennkvikt.

VEGARD DAMSGAARD