KRISTIANSAND: — Bilen hun brukte ble natt til mandag stjålet på Kokleheia. Derfor setter vi nå flere innbruddstilfeller i sammenheng, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Jon Kvitne, til fvn.no.

Opererte på to sider av byen

Sent søndag skrev fvn.no om innbruddsraidet på Sødal i Kristiansand. I løpet av natten skjedde ytterligere minst ett innbrudd på Kokleheia, et innbrudd som ble meldt til politiet ved 8-tiden mandag morgen.

— I sammenheng med dette innbruddet ble også en bil, en Audi A4, stjålet. Denne bilen har altså blitt brukt til nye innbrudd på østsiden av byen, også dette natt til mandag, sier Kvitne.

Den savnede bilen som politiet nå etterlyser har registreringsnummer PP63058. Klokka 7.17 ble det meldt om et innbrudd hos en bedrift i Dvergsnesveien, og 7.36 kom melding om innbrudd i en hytte på Sodefjed hyttefelt ved Skjærbommen i Randesund i natt.

Tvang bommen opp med makt

Bilen, kvinnen og de to innbruddsraidene på hver sin kant av byen er blitt satt i sammenheng ettersom et vitne observerte at den stjålne bilen ble brukt av en dame som ulovlig forserte en bom ved hytteområdet.

— Hun åpnet bommen med makt, og kjørte i rasende fart fra stedet, sier vaktmester ved Sodefjed hyttefelt, Alf Sandtorv, til fvn.no.

Vitnet noterte seg registreringsnummeret på bilen, og det viste seg altså at samme bil var meldt stjålet etter innbrudd på Kokleheia.

Politiet etterlyser en østeuropeisk kvinne, som snakker gebrokent norsk, etter innbruddene.

— Vi har disse opplysningene om kvinnen, fordi vedkommende som observerte henne ved bommen, var i kontakt med henne, sier Kvitne.

Mandag ettermiddag er bommen i funksjon igjen.