LILLESAND: — Det sitter ganske sikkert mange kreative sjeler rundt omkring, som lager flotte og spesielle ting som vi kunne ha i butikken vår. Vi er ute etter å vise turistene de beste produktene fra Sørlandet, sier Anstein Nørsett, som er ansvarlig for butikken til Lillesand By- og sjøfartsmuseum.

Museumsbutikken i Lillesand har allerede håndverk fra Lista i vest til Tvedestrand i øst. Også Setesdal er representert i den vesle butikken i Lillesand.

Venneforening driver butikken

— Vi er inne i en veldig fin utvikling. Nå planlegger vi en ny sesong på museet, og det er i den forbindelse vi jakter på kreative mennesker vi i dag ikke kjenner til, sier Nørsett.

Anstein Nørsett tilhører Venneforeningen for Lillesand By- og sjøfartsmuseum. Det er Venneforeningen som bemanner museumsbutikken, og overskuddet fra butikken kan tildeles museet etter søknad. De lokale håndverksproduktene selges på kommisjon.

Forbereder sesongen

Lillesand By— og sjøfartsmuseum holder for tiden på med å bygge opp et snekkerverksted. Det er stor dugnadsaktivitet både for museet og museumsbutikken.

— Tiden går fort og vi må få alt klart til sesongåpningen. Sommersesongen for museumsbutikken starter i midten av juni og vi har åpent ut august. Vi skal også ha åpent i hele desember, forteller Anstein Nørsett.