STOR: Villaen er på 900 kvadratmeter, og har også en bolig på 200 kvadratmeter til de ansatte. Foto: Privat
ÅPNINGEN: Hilde Haraldstad, norsk ambassadør på Sri Lanka, og Kurt Mosvold åpner drømmevillaen 30. april i fjor. Foto: Privat
DRØMMEVILLA: Denne villaen har Kurt Mosvold bygget på Sri Lanka. Foto: Privat
mosvold villa1.jpg Foto: Privat
mosvold villa3.jpg Foto: Privat
mosvold villa4.jpg Foto: Privat
mosvold villa5.jpg Foto: Privat

SRI LANKA: For fem år siden kjøpte Kurt Mosvold ei tomt på Sri Lanka. Drømmen om en villa på ei sydhavsøy har gått i oppfyllelse.

– Jeg har alltid drømt om en egen villa på ei palmestrand i et varmt land. Nå har drømmen gått i oppfyllelse, sier Mosvold.

Kristiansanderen har jevnlig besøkt Sri Lanka siden 2006. Da bygget han og Strømmestiftelsen et barnehjem på øynasjonen, som ligger like syd for India. I fjor åpnet han drømmevillaen på Sri Lankas sørkyst.

– Jeg har blitt så glad i Sri Lanka. Det er et land hvor jeg kan kombinere ferie, forretninger og veldedighetsarbeid. Dessuten ønsker jeg å finne ut om det er grunnlag for vårt firma å drive turisme på øya, forteller investoren.

40 årsverk

Investoren ser på prosjektet som et slags minihotell. Den er vurdert til fem stjerner. Villaen er på 900 kvadratmeter, i tillegg til en egen bolig på 200 kvadratmeter til de ansatte. Den har egen restaurant, basseng og eier 75 meter strandlinje.

Forretningsmannen, som står bokført med en formue på 40 millioner kroner, vil ikke oppgi prislappen på drømmestedet.

DRØMMEVILLA: Denne villaen har Kurt Mosvold bygget på Sri Lanka. Foto: Privat

– Men det var 40 mann som brukte et helt år på å ferdigstille villaen, sier Mosvold.Selv vil han dra ned jevnlig for å utvikle konseptet videre.

– Jeg drar nok ned to-tre ganger i året. I tillegg blir det nok familietur annethvert år, forteller han.

Bygger flere villaer

For å komme til sydhavsøya må man belage seg på en tolv timer lang flytur. Det gjør Mosvold selv igjen i april.

– Da skal jeg se på ei tomt til. Planen er å bygge opp tre-fire små, eksklusive hoteller den neste femårsperioden, forteller han.

Villaen har seks doble soverom. De leies ut for 850-1500 kroner per rom per natt.

– Den daglige driften av villaen er satt bort. Ti lokale innbyggere jobber i den. Det er et fattig land, så jeg er glad jeg får bidra med arbeidsplasser og turister som legger igjen penger til lokalbefolkningen, sier Mosvold.