KRISTIANSAND: Krangelen er grunnen til at det i vår har vært stengt i restauranten, samtidig som det har sydet hos konkurrentene på brygga.

Lars Ove Tesdal har de siste ti årene bygget opp restauranten Enok Nilsen Restaurantdrift AS på fiskebrygga og han har leid lokaler av Enok Nilsen AS, men fredag tapte han i retten. Eierne av Enok Nilsen AS har fått medhold i at Tesdals kontrakt kan sies opp slik at Enok Nilsen AS selv kan overta restaurantdriften.

— Vi vurderer å anke dommen. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Tesdal, som også driver utestedene Glipp, Kjesk og Haandverkeren ved Torvet.

Krangel

Det har vært kraftig krangel mellom partene. Tesdal hadde opprinnelig en femårskontrakt fra 2000 med mulighet til fem års forlengelse. Men i 2003, gjorde han store investeringer, og følte han trengte lenger leietid. Dermed fikk han leie til 2008. Striden har stått om han skulle hatt rett til forlengelse i nye fem år fra 2008 eller fra 2005. Tingretten gav under tvil Enok Nilsen AS rett, men mener samtidig saken er så spesiell at taper Lars Ove Tesdal slipper saksomkostninger.

Kommunen har også vært blandet inn i krangelen. Enok Nilsen AS fikk nemlig problemer med å få skjenkebevilling, siden Tesdal allerede hadde en gyldig skjenkebevilling for samme lokalene, og han forsøkte å kjempe for denne. Men kommunen innvilget skjenkerett til Enok Nilsen AS etter at dommen kom fredag.

Starter i morgen

  • Planen er at vi starter opp på onsdag dersom vi får varene. Vi håper bare ikke at transportstreiken skaper vansker for oss, sier daglig leder Dagfinn Nikolai Iversen hos Enok Nilsen.

Lars Ove Tesdal driver i serveringsstedene Haandverkeren, Glipp og Kjesk, og håper å kunne tilby tidligere ansatte ved Enok Nilsen arbeid på disse utestedene.