— Det er egentlig altfor tidlig å si noe. Vi har hatt kontakt med huseier. Men vi må gjennom mange prosesser internt i menigheten. Vi har en idé, men ingenting er avklart, sier leder av pastorteamet ved Normisjon Vennesla bedehus, Anne Honnemyr, til Fædrelandsvennen.

Flere interessenter

Huseier Vidar Håverstad lanserte ideen om en kaffebar eller kafé på det sentrale hjørnet da innehaver av dyrebutikken Buddy, Rolf Dale, varslet at han vil flytte til større lokaler i kjelleren av Butikkhuset.

— Vi har hatt kontakt også med bedehuset. Men det er flere som er løselig interessert og to som vi har hatt møte med. Foreløpig er ingenting konkret avklart, sier Håverstad til Fædrelandsvennen.

— Hvis det blir noe, da har jeg mye jeg ønsker å fortelle om. Men nå er vi i en såpass tidlig og uavklart fase at jeg ikke har noe mer å si, egentlig, sier Honnemyr.

Ikke alkohol

Etter det vi forstår ser bedehuset for seg et kaffe- og tehus hvor folk kan komme inn, roe ned og prate. Kjelleren i hjørnelokalet vurderes brukt til samtalerom.

Skjenkebevilling er uaktuelt for bedehuset. Øl og vin blir ikke å få kjøpt.

Et serveringstilbud på hjørnet av Butikkhuset er blitt ekstra aktuelt fordi kommunen skal bruke flere millioner kroner på ny lekepark i sentrum til sommeren.

Den ligger like foran det aktuelle hjørnelokalet.