Naboer reagerer på Lund Park Apartments i Østerveien 45. Bygget består av 30 leiligheter. Foto: Vegard Damsgaard
Naboer reagerer på Lund Park Apartments i Østerveien 45. Bygget består av 30 leiligheter. Foto: Vegard Damsgaard

— Vi har fått henvendelse fra naboer om økt trafikk av folk og biler. Ut fra annonsen på internett fremstår bygget som et hotell, hvilket er et annet formål enn det er godkjent til - nemlig bolig, opplyser byggesaksleder Bjørn Harald Andersen i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

På det kjente nettstedet booking.com er leilighetene i Lund Park Apartments annonsert med en døgnpris fra rundt tusenlappen.

Her opplyses det at overnattingsstedet inneholder 30 leiligheter og har vært på booking.com siden november 2013.

Så langt har 166 gjester lagt igjen omtale av stedet, med en hyggelig snittscore på 7,5. ## Krever opphør

«Lund Park ligger en 5-minutters spasertur fra Kristiansand sentrum, og tilbyr lyst innredede leiligheter med egen balkong og gratis internettilgang. (...) Barna kan kose seg på lekeplassen på stedet.» heter det i Lund Parks egenomtale.

Gratis parkering er inkludert.

Slik markedsføres leilighetene på nettstedet booking.com. Foto: FAKSIMILE

— Vi har nå sendt et brev til Lund Park der vi krever at den ulovlige bruken må stoppe, opplyser byggesaksleder Andersen. Ifølge kommunen stilles det helt andre krav til hoteller enn et leilighetsbygg, så en omregulering er alt annet enn kurant.

- Ikke min geskjeft

— I et hotell har du folk som er ukjent med bygget og dets rømningsveier, dermed er det strengere krav til brannsikkerhet. I et hotell skal også alarmanlegget dekke alle rom, mens det skal være en vaktordning som ivaretar sikkerheten til de som bor der, uttaler Jan Røilid, brannsjef for Kristiansands-regionen.

I Brønnøysundregisteret er enkeltpersonsforetaket Lund Park oppført med Lovisa G. Stefansdottir (55) som innehaver. Derfor er varselet fra kommunen adressert til henne.

– Jeg har ikke noen kommentar til det, det er ikke min geskjeft, sier Stefansdottir da Fædrelandsvennen ringer.

Forsvarets tidligere proviantlager i Østerveien ble bygd om til 30 leiligheter rundt 2007–08. Noen av leilighetene er solgt, mens 19 av dem tilhører byggherre IndridiOlafssons (61) konkursbo.

På inngangsdøren henger det en plakat der det står Lund Park og telefonnummer til en kar som opplyser å være vaktmester. Telefonen er betjent 12 timer i døgnet. Foto: Vegard Damsgaard

Huseier utvist fra NorgeOlafsson er eks-mann til Stefansdottir. Han ble i 2012 utvist fra Norge, for deretter å sone en fengselsdom på Island.

I en konkursåpningskjennelse som ble rettskraftig ved Høyesteretts ankeutvalgs beslutning 12. mars i år, kommer det fram at 61-åringen er insolvent med en samlet gjeld på 112 millioner kroner. De 19 leilighetene i Østerveien utgjør største verdier i boet, av retten anslått til 60 millioner.

Konkursen var begjært av Kemneren i Kristiansand, med et skattekrav på 3,4 millioner kroner.

Bostyrer bekrefter at konkursåpningen er tinglyst på de 19 seksjonene. Tidligere er det besluttet tvangssalg.

— Fredag om en uke skal jeg ha et møte med kemneren og Sparebanken Sør. Jeg regner med at en god del vil bli nærmere avklart i dette møtet, opplyser advokat Bjørn Hübert Senum i e-post til Fædrelandsvennen.

Olafsson ble i 2010 dømt til tre års ubetinget fengsel for grov økonomisk kriminalitet, samt til inndragning av over 21 millioner kroner. Han hadde blant annet tappet sitt eget selskap, som drev med selvbetjente solstudioer, for 8,5 millioner kroner.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få en kommentar fra Olafsson.