Kjetil Nordhus er et av trekkplasterne i Vennesla kulturhus vårprogram som ble offentliggjort tirsdag. Foto: Tore André Baardsen

— Det er de lokale som selger. Det er de folk kommer for å høre. Selv artister fra byen er vanskelig å trekke folk til, sier Tove Linda Høgstøl, kulturkonsulent i Vennesla kommune og primus motor i driften av Vennesla kulturhus.

Hun snakker om et variert vårprogram med høy kvalitet, og hun mener hun har greid å sy sammen en variert meny.

Kulturhuset arrangerer barneforestilling midt på dagen og kveldsforestilling for de voksne hver siste lørdag i måneden. I tillegg leies huset ut til andre arrangører.

Denne vinteren og våren skjer dette for de voksne:

31. januar:

Johnny «Guitar» Augland med band. Torridølen er en av Norges fremste bluesartister. På blueskvelden deltar også Venneslas Robert Strandberg på kontrabass.

28. februar:

Outlaw-cooutry. Hawk Christensen med band. 28-åringen fra Tveit synger røff country-musikk og har nå bosatt seg i Vennesla. Hawk har vært fast gitarist for Wendel Atkins.

28.mars:

«Mitt musikalske» univers med Kjetil Nordhus med band. Venndølen som driver mye av rocken i Kristiansand har kalt kvelden: «Fra Tom Waits til noe helt annet«

10. april:

«Kjærlighet i lufta» med Balsam og Bente Worren. Vennegjengen Kjetil Lystrup, Randi Bang, Jorunn Beckmann, Oddvar Espegren og Arne Bang har sunget sammen i 20 år. Det blir en kveld med musikk fra Ola Bremnes til Manhattan Transfer.

25. april:

«Tre søstre». Marit Aavitsland Foss, Elisabeth Aavitsland Fjermeros og Elin Kile er tre søstre kjent fra Vennesla Frikirke og Puls. De skal synge funk, jazz og pop. De tre er også kjent som tanter til Maria Arredondo. I programmet står det at overraskende gjester kan dukke opp.

Olav Stedje er eneste rikskjendis som holder konsert i Vennesla kulturhus i vinter. Det skjer 20. mars i regi av Vennesla Folkeakademi.