Bystyret vedtok onsdag kveld å iverksette byggetrinn to til 30 millioner kroner.

— Vi er blitt beskyldt for å skape uro, det må vi ta selvkritikk på. Den usikkerheten fjernes totalt i dag, når vi sier ja til å gå videre med byggetrinn to, og sikrer kivskraftig drift ved Jegersberg gård. Alle har llart å holde seg rusfrie, det er eksepsjonelt bra resultat, og en viktig grunn til at vi vil gå videre, sa Viggo Lütcherath (KrF) under debatten.

18 nye plasser

Flere representanter for den borgerlige koalisjonen tok først til orde for å droppe en videre utbygging av Jegersberg gård, mens kommuneadministrasjonen anbefalte byggetrinn to.

Med kun åtte beboere, som i dag, mente de stabiliteten i fellesskapet ville forvitre, og det vil etter hvert være et begrenset antall mentorer til å ivareta nye beboere.

Nå har senteret full støtte.

— Det er nesten ikke nødvendig å si noe, det skulle bare klappes igjennom. Jeg vil berømme de som jobber på Jegersberg gård, sa Wenche R. Tronstad (H).

Gården er blitt en viktig brikke i den lange verdikjeden som heter rusfrihet.

Antall beboere økes dermed fra åtte til 26 boenheter, i tillegg bekostes nye aktivitetsarealer og et stort kjøkken.

— Nå er vi der vi skal være, dette er noe å være stolte over. Det har vært en relativt langvarig sak fordi vi ønsket å sikre kvaliteten i prosjektet. Gården er blitt en viktig brikke i den lange verdikjeden som heter rusfrihet, mente Tor S. Utsogn, som også er leder av helse- og sosialstyret.

Han la til noe om hvorfor de hadde vært kritiske til driften:

— Utallige ganger har vi bedt om informasjon om prosjektet, det løste seg med ny ledelse i helse- og sosialsektoren.

100 beboere?

Totalkostnadene for byggetrinn to er beregnet til 30 millioner kroner. Reguleringsplan er ferdig, slik at utbyggingen kan iverksettes umiddelbart. Enda et byggetrinn kan bli aktuelt senere.

- Takk til politikerne som tar selvkritikk på hvordan det ble kommunisert. Derfor er det så viktig at vi i dag er tydelige på at vi går i gang med byggetrinn to, og snakker varmt om byggetrinn tre. Da vil det være nærmere hundre beboere, og vi kan snakke om nasjonal, banebrytende rehabilitering, sa Mette Gundersen (Ap).

Jegersberg gård gir et tilbud til narkomane over 18 år som har behov for et langvarig rehabiliterings- og kvalifiseringstilbud. Beboerne betaler selv husleie.

Rehabiliteringstilbudet drives gjennom et interkommunalt samarbeid mellom Kristiansand, Vennesla, Søgne, Songdalen og Lillesand.

Mens alle åtte plassene i dag benyttes, var det i fjor høst bare fire beboere på gården. Det fikk flere politikere til å påpeke at tilbudet, som allerede hadde kostet 32 millioner kroner, så langt ikke hadde hjulpet så mange rusavhengige.

Vedtaket i bystyret ble gjort mot to stemmer.