- Mange med din skade hadde sittet hjemme. Du har vist en enorm viljestyrke, sa tidligere syklist Dag Otto Lauritzen (t.h.) da spesialsykkelen ble overrakt til Freddy Ulvseth (nummer to fra venstre). Til venstre Jan Veikko Granroth fra Atea. Fjerdemann er Trond Christoffersen fra Grimstad Sykkelfestival. Foto: Reidar Kollstad

— Dette var min aller første sykkeltur på fire år, sa hjerneslag-rammede Freddy Ulvseth etter at han tråkket gjennom gangene på IT-bedriften Atea tirsdag, til stor jubel fra kolleger og fremmøtte.

Ulvseth var helt lam i venstre side etter hjerneslaget for fire år siden, og det har kostet mye slit å trene seg opp til å bli så bra som han er i dag. Nå er han tilbake i tilnærmet full jobb, med noe tilrettelegging.

Men venstre arm og bein er fortsatt ikke helt medgjørlige. Derfor trengte han spesialsykkel. Det fikk han tirsdag i gave fra arbeidsgiveren og sykkelmiljøet i Grimstad.

Fikk sykkel

Det var stor virak på bedriften på Kjøita da 38-åringen fikk overrakt en spesialbygd liggesykkel. Sykkelen har tre hjul og motor og kan kjøres uten bruk av hender.

— Helt fantastisk. Nå kan jeg komme på tur med jentene mine igjen, sa Freddy Ulvseth.

— Jeg har hørt om folk som drar på sykkeltur med familien langs Götakanalen og drømt om at vi også kunne gjøre det. Nå kan vi det, sa 38-åringen.

- Utrolig viljestyrke

Det er et stort sykkelmiljø på bedriften, og da avdelingssjef for Atea Agder Jan Veikko Granroth fikk høre om sykkelen IT-konsulent Freddy Ulvseth trengte for å komme seg ut på veien igjen, bestemte han seg for at drømmen skulle gå i oppfyllelse.

— Mange hadde sittet hjemme og ikke sett noen fremtid etter å ha blitt rammet slik du ble. Men du har vist en utrolig viljestyrke og ikke gitt opp, sa Dag Otto Lauritzen i sin tale under overrekkelsen.

Nå har kollegene utfordret Freddy Ulvseth til å delta i sykkelrittet Eidsvold-Oslo i 2015 sammen med dem.

— Jeg skal prøve. Det viktigste for meg er å vise andre at det nytter å ikke gi opp. Og at ikke min sykdom skal være noe hinder i oppveksten til jentene mine, sier Ulvseth, som er far til to jenter på åtte og fire år.

— På denne sykkelen føler jeg meg veldig trygg når jeg skal ut på veien, sier Ulvseth.