Andre Hofstøl Jørgensen synes det var grusomt å se kampen, men kunne juble til slutt. Ved siden står Magnus Jøndal og David Svenningsen. Foto: Herman Folvik.
Supportergjengen til ØIF, Svermen, kunne juble for seg selv og spillerne. Foto: Jan-Erik Stiland.
Eirik Heia Pedersen har ikke vært med på noe så stort før, sa han etter triumfen. Foto: Jan-Erik Stiland.

— Det er det største jeg har vært med på. Det er helt, helt fantastisk. Nå skal vi feire på et utested i Arendal, jubler Heia Pedersen like etter kampslutt iført gull-drakt.

Kapteinen gikk foran og leverte en strålende kamp i ØIF Arendals skjebnekamp, som sørlendingene til slutt vant 33-29. Dermed sikret de seg Sørlandets første dobbeltmesterskap. Aldri tidligere har et lag fra landsdelen vunnet både cup og serie.

-Det er fint det. Å spille i dag var utrolig gøy med den støtten. Det er nesten så jeg feller en tåre, sier Heia Pedersen som aldri kunne tenke seg at ØIF Arendal skulle bli dobbeltmestre før sesongen.

— Jeg hadde ikke sett dette for meg, men nå går vi for den tredje

- Mareritt å se på

Andre Jørgensen Hofstøl var skadet og måtte følge kampen fra sidelinjen. Det var nesten et mareritt, som til slutt endte i drøm.

— Det var ikke noe gøy å se på i det hele tatt. Førsteomgangen gikk greit når vi hadde en så klar ledelse, men andreomgang var vond.

Den rutinerte herremannen synes det er uvirkelig å stå med to titler i potten.

— Jeg hadde overhodet ikke tro på at dette skulle skje før sesongen. Dette er er veldig stort for laget, sier Jørgensen Hofstøl. Han er fortsatt usikker på fremtiden, men skal først og fremst nyte kvelden og feiringen utover natten i Arendal.

Går for trippel

Sportslig leder, Per Carsten Michelsen, opplevde kampen som nervepirrende, men med en topp slutt.

— Vi er historiske. Ikke arrester meg om noen har gjort det før, men jeg tror ikke det. Det er kjempestort for oss, sier han.

Michelsen trekker frem treningskulturen som har gitt ØIF denne dobbelt-triumfen.

— Det er sikkert mange som har trent hardt, men vi har trent mest og best. Denne gjengen er utrolig å følge hver dag, sier Michelsen som ikke er mett av gull enda.

— Før sesongen hadde vi som mål om å komme til cupfinalen - den vant vi. Vi hadde som mål om å bli topp fire i serien - det vant vi. Vi har som mål om å komme til semifinalen i sluttspillet, men nå går vi for trippel.

- Kjempefølelse

Magnus Jøndal scoret seks mål fra sin vingposisjon og synes øyeblikkene etter kampen var en ren nytelse.

— Det er en kjempefølelse. Det var helt utrolig å spille. Å få gullet er helt nydelig, sier landslagsspilleren.

Han understreker at han ikke var så nervøs før kampen, men at det er godt å få jobben gjort.

— For min del har jeg ikke merket så mye press. De siste ukene har bare vært moro, men det er deilig å ha gullet i boks.