— Ja, jeg kan bekrefte at jeg har søkt fylkesmann-jobben. Dette blir jo offentlig om noen dager likevel, så da kan jeg like godt bekrefte det, sier Mathiesen.

Oppfordret

Arendalskvinnen sier at hun har søkt på jobben fordi den virker utrolig spennende. Hun forteller at hun ble oppfordret til å søke.

— Jeg har fått noen oppfordringer. Jeg søker, så får vi se, sier hun.

Mathiesen fra Arendal er i dag regiondirektør for NHO i Agder. Hun opplyser at hun ikke er lei av sin nåværende jobb. Den har hun hatt siden november 2005. Da kom hun fra stillingen som daglig leder for Nordisk Informasjonskontor i Arendal. Tidligere har hun jobbet i blant annet Voksenopplæringsforbundet og i Utlendingsdirektoratet.

Akkurat fylkesmann-stillingen kan være vel så spennende

— Jeg har en fantastisk jobb. Jeg søker meg ikke vekk fra noe. NHO er en utrolig bra arbeidsplass og god organisasjon, men akkurat fylkesmann-stillingen kan være vel så spennende, sier Mathiesen.

Hun har ikke lyst til å utdype hva som gjør henne til en god kandidat for stillingen.

— Det ser jo ut til å være flere spennende kandidater. Nå har jeg også meldt min interesse gjennom å søke, sier hun.

Flere søkere

Fra før er det kjent at Demokratenes Vidar Kleppe også har søkt om å bli den første felles fylkesmannen for Aust- og Vest-Agder. Det samme har Høyres stortingsrepresentant Svein Harberg og nåværende fylkesmann i Aust-Agder, Øystein Djupedal.

Fylkesmannen i aust har allerede møtt mye motstand i det politiske miljøet i Kristiansand, fordi hans gamle partibok tilhørte SV.

Sammenslåingen vil skje fra 1. januar 2016. Det nye fylkesmannsembetet for hele Agder vil ha til sammen 220 ansatte. Inntil videre blir både Arendal og Kristiansand opprettholdt som kontorsteder, men på sikt skal fylkesmannsembetet samles på ett sted.

Fristen for å søke stillingen gikk ut torsdag i forrige uke.

Kjenner begge fylkene

Siri Mathiesen får tommelen opp fra både samfunnsliv og næringsliv.

— Hun er en markant skikkelse i regionen, og det er en fordel at hun har begge fylkene inne allerede, sier dekan ved Universitetet i Agder, Jon P. Knudsen. Mathiesen leder NHO-kontor for hele Agder. Hun bor i Arendal og jobber i Kristiansand.

Noen smiler litt av Vidar Kleppe

— Jeg mener alle kandidatene som er blitt kjent til nå er kvalifiserte. Noen smiler litt av Vidar Kleppe, men husk at han leder kontrollutvalget i både Kristiansand og Vest-Agder. Der gjør han gode jobber. Det er lett å glemme, men han er kanskje ikke noen samlende skikkelse, sier Knudsen.

— Så er jo både Harberg og Djupedal godt kvalifiserte, sier Knudsen.

- God bakgrunn

Anne Grete Ellingsen er leder av Node, en næringsklynge for leverandører til olje- og gassindustrien. Hun har samarbeidet med Mathiesen, og mener at hun er en god kandidat.

— Jeg tror absolutt hun kan gjøre en god jobb. Det er spennende med noen som har en annen bakgrunn enn alle de som har en lang politisk karriere, sier Ellingsen.

Det er spennende med noen som har en annen bakgrunn

Hun mener Sørlandet kan ha godt av en fylkesmann med bred bakgrunn fra organisasjonsliv og næringsliv, slik Mathiesen har.

— Det er alltid en fordel for næringslivet å ha politikere eller andre i sentrale posisjoner som forstår næringslivet, sier Ellingsen.