Litt over klokka 17 hadde 694 kunder fått tilbake strømmen i Lindesnes. Det var klokka 15 mandag ettermiddag at de ble rammet av strømstans, og Agder Energi jobbet med feilretting.

— Det har vært et spreningsuhell nær trafostasjonen Ramslandsvågen i Lindesnes, sie Christian Altmann i Agder Energi.

Strømmen ble borte som følge av at en ledning falt ned.

— Feilen er nå rettet opp, men vil følge opp saken. Foreløpig vet vi ikke hvem som utførte spreningsarbeidet, men vi håper på en dialog snarest, sier Altmann.

Tidligere på ettermiddagen forklarte Altmann at været kunne være årsaken til strømstansen.

— Dette kan være en seinskade etter uværet som har vært. Etter uvær hender det at feil i strømnettet oppstår, sa Christian Altmann i Agder Energi.

Uten strøm etter uværet

Denne strømstansen var imidlertid ikke værrelatert, men fortsatt er flere steder i Vest-Agder uten strøm på grunn av uværet.

Etter at uværet "Synne" førte til kraftige oversvømmelser flere steder denne helga, har mange husstander hatt strømstans. Søndag kveld var nesten tusen husstander uten strøm i Agder-fylkene.

I Lyngdal har 19 kunder vært uten strøm helt siden lørdag morgen, og de 37 kundene som mistet strømmen i Kvinesdal lørdag kveld står også fortsatt uten strøm. Dette kan fortsatt ta noe tid å fikse - på grunn av høy vannføring kan ikke trafoen på Fedafossen spenningsettes før vannet går tilbake.