ARENDAL: Fra Arendal trafikkstasjon melder overingeniør Einar Kalaoja at Statens vegvesen har flere ansatte på jobb, som klokken 10.50 hadde fått loset alle vogntogene fra Arendal og videre østover. Det er her snakk om de utenlandske kjøretøyene som ble nektet å kjøre videre under de omfattende kontrollene fredag.

Problembakker

— Klokken 10.50 hadde det siste av alle vogntogene som sto på Stoa og i Longum blitt sendt ut på E18 retning Brokelandsheia., hvor E 18 blir sperret for ordinær trafikk mens vogntogene hjelpes opp bakken, sier Kalaoja.

Meldingene går på at det er greit vinterføre på E 18. Problemet for tyngre kjøretøy er bakken fra Sørlandsporten mot Brokelandsheia, og bakken mot bomstasjonen på Østerholtheia.— Sammen med andre fra veivesenet står jeg nå på Brokelandsheia og venter på kolonnen fra Arendal. Den har veivesenets biler foran og bak. Vogntogene kjøres over kneika en og en, forteller overingeniøren.

Stopper trafikken

— Øvrig trafikk blir i mellomtiden stoppet slik at det ikke blir problemer med at biler stopper opp tungtransporten. Først tas de 40 vogntogene som på Longum Park og deretter de 13 på Stoa, opplyser veivesenetsmann.

Overingeniør Einar Kalaoja i Statens Vegvesen sier E18 Gjerstad tidvis stenges for øvrig trafikk lørdag lunsj. Foto: Baard Larsen

Entreprenøren til Statens vegvesen har opplyst at de har fem brøytebiler og to veihøvler ute i arbeid for å skrape veien rein. I tillegg skal veihøvlene kunne hjelpe vogntogene opp bakkene om nødvendig.— Veivesenet har syv mann på jobb, og vi håper å få alle vogntogene av gårde i løpet av formiddagen. Vi har stor tro på at dette skal gå bra, avslutter overingeniør Einar Kalaoja.