— Vi må nok påregne forsinkelser på de fleste rutene våre, sier Siv Wiken, administrerende direktør i Agder kollektivtrafikk.

Snøen som dalet ned over Agder-fylkene mandag har skapt flere store ulykker i sørlandstrafikken. Dette påvirker også kollektivtrafikken, og det er mandag ettermiddag forsinkelser på de aller fleste av rutene til AKT.

Følg med på sanntidssystemet

— Bussene våre kjører på de samme veiene som personbilene, og der hvor det er køer, bør passasjerene også regne med at bussen vil bli forsinket, sier Wiken.

Ifølge AKTs nettsider er det store forsinkelser på strekningen Kristiansand/Mandal som følge av trafikkulykken ved Vestre Skogsfjord. I Kristiansand må man påregne forsinkelser utover kvelden, men spesielt i ettermiddagsrushet. Wiken oppfordrer alle passasjerer til å sjekke sanntidssystemet før de skal ta bussen.

- Dette er bare fjon

På Sørlandsbanen er det ikke snakk om store forsinkelser. Ifølge pressevakt Liv Eggebø ved NSB er det nedsatt hastighet på Jærbanen mellom Stavanger og Egersund. Dette kan skape forsinkelser på togene til og fra Kristiansand, men per nå er Sørlandsbanen i rute.

Ved Kjevik lufthavn er ankomsten fra Stavanger med Widerøe som skulle lande 16.40 innstilt, ifølge Avinors nettsider. Flyet fra Oslo som skal lande klokka 17.45, har fått ny tid ti minutter senere.

— Dette er jo bare litt fjon, så vi er ikke spesielt bekymret for at dette skal skape store problemer hos oss, sier lufthavnsjef Thomas Langeland.