— Vi forventer at gårdeier Tom Magnussen ordner opp i førsteetasjen som han eier. Når det gjelder feilene i resten av bygningen, så skal ikke sameiet betale for det, sier styreleder i borettslaget i Torsbyvegen 3C i Vennesla sentrum, Arly Erkleiv.

Han mener at regningen må gå til hovedentreprenøren Bygg 4 - selv om Vennesla-firmaet gikk konkurs for fire år siden.

— Feilene i bygget er så grove at de tidligere eierne må kunne stilles personlig ansvarlig, og kravene rettes mot dem, sier han.Advokat Øyvind Sund representerer sameiet. Han sier at han forsøker å innkalle de tidligere Bygg 4-eierne til et møte.

— Jeg vet ikke om det er grunnlag for et krav, men skal man rette erstatningskrav mot enkeltpersoner, så må de ha opptrådt uaktsomt. Det er vanskelig å bevise.

Advokatfirmaet Tofte har tidligere avslått et erstatningskrav mot firmaet og aktørene bak, på grunn av konkursen i 2010. ## - Brannfelle

Brannkonsulenter har avdekket flere bygningsfeil av «uakseptabel risiko», og ifølge Arly Erkleiv, er det avdekket så mange feil og mangler at hele bygningen er en brannfelle.

Vennesla kommune har sendt ut varsel om at ferdigattesten fra 2009 kan trekkes tilbake, noe som vil skje dersom ikke de nåværende eierne tar på seg å betale for feilene.