LINDESNES: Dykkere fra Brannvesenet sør skulle søke etter Christoffer Furuholt (24) i sjøen utenfor Lindesnes fyr i ettermiddag.

Rundt 15.15 ble det avgjort at det var for mye sjø til at de kunne gjennomføre det, og dykkerne returnerte til Korshamn.

Stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon forklarte tidligere i dag at de ville få informasjon om strømninger og forhold fra lokale fiskere før søket eventuelt ble iverksatt.

24-åringen fra Lyngdal er fortsatt savnet etter at han ble tatt av brottsjø da han og kjæresten stod og så på bølgene forrige torsdag.

Ny informasjon

Fredag ble det gjort strandsøk av spesialtrent mannskap fra Røde Kors, og mandag sa stasjonsjefen at det ikke ville bli foretatt flere søk med mindre ny informasjon kom på banen.

— Vi fikk denne informasjonen i formiddag. Da ble det en mulighet å søke gjennom et konkret område med dykkere, sier Gabrielsen.

Tre dykkere

Det var et team med to dykkere og én dykkerleder som skulle søke etter 24-åringen. En fiskebåt skulle ta dykkerne til et spesifikt område ved fyret.

Det er politiet som leder letingen.

— Ellers har vi ikke fått andre tips i saken, sier Gabrielsen.