Overgrepet mannen er tiltalt for skjedde ved en institusjon i Aust-Agder, hvor mannen jobbet som vernepleier.

Den tiltalte erkjente å ha gjort det han beskyldes for, men nektet likevel straffskyld.

— Det var ikke seksuelt motivert, hevdet mannen i retten.

Kvinnen mannen skal ha forgrepet seg på er multifunksjonshemmet og har svært begrenset mulighet til å uttrykke seg verbalt. Påtalemyndigheten har tiltalt mannen for brudd på straffelovens paragraf 192, som innebærer seksuell omgang med noen som er ute av stand til å motsette seg handlingen. Strafferammen er inntil ti års fengsel.

Mannen hevdet at overgrepet skjedde som et ledd i stellet av kvinnen.

— Jeg var fersk i gamet og hadde ingen erfaring å skilte med. Jeg skjønner at det var tankeløst av meg. Jeg forstår nå at det jeg gjorde var feil, sa mannen.

Ha nevnte ikke det han hadde gjort til sin arbeidsgiver før han ble konfrontert og skrev det heller ikke ned i pasientens journal.

Overgrepet ble avdekket av pasientens pårørende. Etter at kvinnen ble undersøkt av lege, ble mannen anmeldt. Han ble senere bedt om å ta permisjon av sin arbeidsgiver. Mannen er i dag arbeidsledig.

Mannen er også tiltalt for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med kvinnen. Dersom han blir funnet skyldig vil han trolig miste retten til å jobbe i helsevesenet for alltid.