Birk og Siver Wallevik Wangen gleder seg til å reise til Kypros. De slapp å vente altfor lenge i kø. Foto: Carl Henrik Berge
Like etter klokka 09.30 mandag morgen var det fortsatt tettpakket med folk i innsjekkingsområdet på Kjevik. Foto: Carl Henrik Berge
Stasjonssjef i SAS, Tor Erik Egerdal, jobber på spreng for å lose reisende gjennom innbookingen. Foto: Carl Henrik Berge
køkaoskjevik.jpeg Foto: Cecilie Thunem-Saanum

— Vi forventer at ting skal normalisere seg her ute på Kjevik rundt lunsjtider, sier stasjonssjef i SAS, Tor Erik Egerdal til Fædrelandsvennen.

— Nå bruker vi en reserveløsnignen som fungerer greit, sier han.

En datafeil skapte trøbbel i morgentimene på Kjevik. Ifølge pressekontakt i SAS, Tormod Sandstø, er feilen lokal og rammer kun Kjevik. Et team i SAS arbeider med å rette opp i feilen.

Ikke lenger forsinkelser

Klokka 11.40 er dataproblemet fortsatt ikke løst, men reserveløsningen som nå er i bruk forhindrer at de store køene oppstår. Det er mange timer siden et fly ble forsinket som følge av datatrøbbelet(se oversikt under).

Reisende måtte vente

  • Her er det kontrollert kaos. Det er stappfullt, det er kø fra inngangshallen og helt inn i ventehallen, sa passasjer Cecilie Thunem-Saanum til Fædrelandsvennen klokka 06.30 mandag morgen.

Hun skulle da holde foredrag i Bergen klokka 09.00 og var spent på å se om hun ville rekke det. Widerøe-flyet hennes, med avgang klokka 07.00, ble 45 minutter forsinket.

— Jeg må få si at jeg er veldig imponert av personalet, de har beholdt roen og det er ingen sure miner fra dem, sa Thunem-Saanum.

Noen var heldige

— Vårt fly er heldigvis ikke forsinket, vi var en stund bekymret for det. Vi skal reise charter med SAS, forteller Eirum W. Kristoffersen, som stod i køen sammen med mann og barn.

  • Vi skal til Kypros! kunne Birk Wallevik Wangen(5) fortelle.

Disse flyeavgangene ble forsinket i morgentimene:

  • Widerøes fly til København klokka 06.00: avreist klokka 07.11. * SAS' rute til Oslo klokka 06.15: avreist klokka 07.39. * Widerøes rute til Oslo Stavanger klokka 06.50:avreist klokka 07.30. * Widerøes rute til Bergen klokka 07.00: avreist klokka 07.46. * SAS' fly til Oslo klokka 07.20: avreist klokka 07.50.